HDP: Soylu Cizre'de suçlarını örtmeye çalışıyor!

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, "Cizre ilçe binamıza yapılan baskın, suçlarını örtmeye çalışan Soylu’nun yeni kumpasıdır" dedi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, Cizre'deki siyasi soykırıma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "5 yılı aşkın süredir ülkeyi yaşanmaz hale getiren ve Anayasayı, yasaları, hak ve özgürlükleri hiçe sayarak yargı organlarını birer kumpas organlarına dönüştüren ‘’Çöktürme Planı’’ konsepti kapsamında bugün de Cizre ilçe binamıza hukuksuz bir şekilde ve İçişleri Bakanı tarafından yürütülen bir kumpas organizasyonu çerçevesinde bir baskın düzenlendi ve 26 kişi gözaltına alındı" denildi.

'BU KUMPASI DA BOŞA ÇIKARACAĞIZ'

Dede, şunları da kaydetti:

"İçişleri Bakanı Soylu geçtiğimiz günlerde Meclis'teki bütçe görüşmelerinde HDP’li milletvekilleri tarafından kirli ilişkilerinin ve suçlarının yüzüne vurulmasıyla köşeye sıkışmış, Grup Başkanvekilimiz Meral Danış Beştaş’ı tehdit etmişti. Suçlamalara cevap veremeyen Soylu, her zaman olduğu gibi tehdit ve yalana başvurmuştu. Şırnak Milletvekilimiz Hüseyin Kaçmaz ile ilgili asılsız bir iftira ortaya atmıştı. Tahir Güven isimli kişinin öldürülmesi olayına karıştığı iddia edilen kişinin Kaçmaz’ın evinde yakalandığı şeklindeki iftirası kısa zamanda çürütülüp gerçek ortaya çıkınca bu sefer de ilçe binalarımıza baskın ve gözaltılarla kumpas kurma çabasına girdi.
Soylu'nun tehditleriyle ve kumpas organizasyonlarıyla ilk kez karşı karşıya kalmıyoruz. Ancak Soylu’nun partimiz özelinde muhalefeti kriminalize edip hedef göstererek kirli ilişkilerinin ve suçlarının üstünü örtme çabası boş bir çabadır.  Daha önce yalan ve kumpaslarını nasıl teşhir ettiysek bu kumpası da boşa çıkaracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.  
Binlerce gözaltı, tutuklama, işkence ve hatta katliama rağmen boyun eğmeyen partimiz, mafya ve çete ilişkileri ayan beyan ortada olan ve tepeden tırnağa suça bulaşmış Süleyman Soylu’nun hukuk önünde hesap vereceği güne kadar mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir."