HPG: 2 dron, 1 radar, 1 mobesse, 1 mevzi imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillaları Metîna ve Zap’ta işgalci Türk ordusuna yönelik bir dizi eylem gerçekleştirildi. Eylemlerde 2 dron, 1 radar, 1 mobesse ve 1 mevzi imha edildi.

GERİLLA EYLEMLERİ

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Metîna bölgesi;

23 Haziran saat 14:30’da Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 kepçe, 1 mobesse kamerası ve 1 radar orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemde; 1 radar, 1 mobesse kamerası, 1 mevzi imha edildi ve 1 kepçe de darbelendi. 

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

23 Haziran saat 11:20 ve 14:05’te Girê FM Direniş Alanı’nda savaş tünellerine doğru gönderilen 2 patlayıcı yüklü dron ferdi silahlar ile vurularak imha edildi.

21 Haziran saat 05:45’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu. Eş zamanlı olarak YJA Star güçlerimiz de işgalcilere ait patlayıcıları hedefleyerek imha etti.

21 Haziran saat 18:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

22 Haziran saat 12:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

23 Haziran saat 15:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

22 Haziran saat 13:13’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde ferdi silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

23 Haziran saat 13:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

23 Haziran saat 13:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

21 ve 23 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 2 kez kimyasal gazlar ve 5 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

23 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 2 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

22 ve 23 Haziran’da Xakurkê bölgesinin Kolît, Şehîd Şerîf, Neqeba Berbizinê alanları 5 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê, Dergelê, Bêşîlî Direniş Alanları 5 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi Girê Bahar Direniş Alanı 8 kez, Garê bölgesinin Girê Zengil, Xêrê alanları 2 kez olmak üzere; toplam 20 kez savaş uçakları ile bombalandı.

23 Haziran’da Metîna bölgesi saldırı helikopterleri ile bombalandı.”