Colemêrg’deki nöbette dayanışma çağrısı

Colemêrg’te 3’üncü gününde devam eden “iradeye saygı nöbetini” Mûş ve Wan’dan gelen gruplar devraldı. Eylemciler, sonuç alana dek mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

COLEMÊRG BELEDİYESİ'NİN GASP EDİLMESİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi'ne 3 Haziran’da İçişleri Bakanlığı kararıyla el konulmasına karşı 25 Haziran’da “İradeye saygı” şiarıyla başlatılan nöbet eylemi üçüncü gününde devam ediyor. Eylemi, Wan’ın Westan (Gevaş) ve Mûş’un Milazgir (Malazgirt) ilçesinden gelen gruplar devraldı. Nöbet alanına “Tecridi kıracağız, kayyumu göndereceğiz”, “Ne kayyum ne tecrit Kürt halkı için özgürlük”, “Belediyeler bizimdir gaspa izin vermeyeceğiz”, “Kayyum kıyımdır, kıyıma geçit yok” pankartları ve “İradeye saygı duy”, “Kayyuma hayır” ve “İrade gaspına hayır” dövizleri asıldı. 

Gece boyu süren eyleme çevrede bulunan gençler ve kadınlar ise ziyaretlerde bulunarak zafer temennisinde bulundu. 

Kayyum zihniyeti yok olmadan ve kayyumları kentlerinden göndermeden eylemlerini sonlandırmayacaklarını belirten DEM Parti Colemêrg İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, “Eylemimiz sonuç alana dek direnişimiz kararlılıkla sürecektir. Kayyuma karşı eylemlerimiz sadece nöbet eylemiyle değil çeşitli birçok eylemle sürecek. Bu kentte bir irade ortaya çıktı ve herkesin bu iradeye saygı duyması gerekiyor. Kayyumlar kentlerimizden gitmeden mücadelemiz son bulmayacaktır. İrade gaspına karşı kendisini demokrasiden yana gören tüm halkımızı dayanışma göstermeye bekliyoruz” dedi.

‘KİTLESEL SAHİPLENELİM’

Milazgir ve Westan’dan gelen ikinci grup adına konuşan DEM Parti Melazgir İl Eşbaşkanı Kemal Özer, kent halkıyla dayanışmak için geldiklerini belirterek, insanca bir yaşam sürdürmek ve irade gaspının ortadan kalkması için mücadelelerinin süreceğini söyledi. Özer, “Colemêrg halkına çağrımızdır, irade gaspına karşı tüm eylem ve etkinlikleri daha kitlesel bir şekilde sahiplenmeleri gerekiyor. Colemêrg halkı yıllardır verdiği emeğine sahip çıkmalıdır. Eylemimiz kayyımlar gidene dek sürecektir. Dayanışma gösteren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Eylemcilerin Kürtçe ve Türkçe söyledikleri ezgiler direnişe renk kattı.