İşgalci Türk ordusu Duhok’ta kontrol noktası kurdu

Güney Kurdistan’da işgal saldırılarını ve askeri sevkiyatlarını tırmandıran Türk devleti, daha da ileri giderek Duhok’ta bir kontrol noktası kurdu. İşgal noktasının görüntüleri yayınlandı.

RojNews’in Türk ordusunun Güney Kurdistan’da kontrol noktaları kurduğuna dair haberi ardından Türk ordusu yalanladı, ancak Amerika’nın Sesi (VOA) Kurdî’nin sahadan kaydettiği görüntüler, Türk ordusunun kontrol noktalarını ve kimlik kontrolünü yaptığını bir kez daha doğruladı. 

VOA Kurdî’den gazeteci Kawa Omer’in haberinde Türk devletinin 35 kilometre içeri girdiği ve bölgedeki köylerin saldırılardan olumsuz etkilendiği kaydedildi.  

Habere göre Türk askerleri kontrol noktasında Kürtçe ve Türkçe bildiriler de dağıttı. Bu bildirilerde "Yolculuğunuz esnasında sizi durdurarak zamanını aldığımız için özür dileriz. Sizin desteğinizle bölgeyi daha emniyetli hale dönüştüreceğiz. Anlayışınız için teşekkür eder, desteğinizi bekleriz." ifadelerinin yer aldığı belirtildi. 

Yıllardır Güney Kurdistan’da işgal saldırıları düzenleyen ve yüzlerce askeri nokta kuran Türk devleti, son günlerde bölgeye çok sayıda askerle birlikte 300’ü aşkın zırhlı araç ve tank da sevk etti. 

Irak’ın egemenlik haklarının açık bir şekilde ihlal edilmesine rağmen Bağdat ve Hewlêr, sessizliğini koruyor. Uluslararası güçler de bu işgale karşı gözlerini yummaya devam ediyor.