HPG’li Demir için Van’da mevlit verildi
HPG’li Demir için Van’da mevlit verildi
HPG’li Demir için Van’da mevlit verildi
Şengal’de DAİŞ çetelerinin saldırısında yaşamını yitiren HPG’li Azad Demir (Afad Çolemerg) için Van’da mevlit verildi.
Van’da Cevdet Paşa Mahallesi’nde kurulan taziye çadırında verilen mevlide HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, DBP Van İl Eş Başkanı Miraz Çallı, Van MEYA-DER Başkanı Salip Kaplan, Barış Anneleri Meclisi aktivistleri ile yüzlerce kişi katıldı. Mevlidin verildiği alana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, HPG’li Azad Demir ve YPG’li Erdinç Kep’in fotoğrafları asıldı.
Barış ve Demokrasi şehitleri adına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Van MEYA-DER Başkanı Salih Kaplan, Kürt halkının yüz yıllardır lanetli düşmanlarıyla göğüs göğüse savaştığını ifade etti. Kobanê’de canlarını veren gençlerin Kürt halkının karşı karşıya bulunduğu büyük tehlikeleri gördüğü için canlarını ortaya koyduğunu söyleyen Kaplan, halkı da bu tehlikelere karşı duyarlı olmaya çağırdı.
Okunan duaların söz alan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, “Şehitlerin mücadelesine sonuna kadar sahip çıkacağız. Dünyada bütün milletler kendi özgürlükleri için savaştılar. Çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar yaşamını yitirdi. İşte bugün Kürt halkı özgürlüğü için direniyor. Kürt halkı ağır özgürlüğü için ağır bedeller ö düyor. Bu yüzden onların mücadelesini sahiplenmeliyiz. Onlar bizim için canlarını verdiler. 40 yıldır Amed’de, Van’da, Kobanê’de, Şengal’de bunu yapıyorlar. Peki biz onların bu büyük fedakarlığı karşısında ne yapıyoruz? Onlara en ufak bir destek sunabiliyor muyuz? Bunları iyice sorgulamamız gerekiyor” dedi.
6-7 Ekim’de yaşanan halk serhildanına da değinen Üçer, “6-7 Ekim serhildanı olmasaydı Kobanê düşmüştü” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü. “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan 21 Mart 2013 manifestosunda ‘Silahlar sussun, demokratik siyaset konuşsun’ dedi. Peki biz ne yaptık? Yerimize oturduk ve bişey yapmadık. Erdoğan ne yaptı, bu durumdan faydalanarak Cumhurbaşkanı oldu. Biz Şengal için yardım topluyoruz. Van TSO Başkanı bizi haraç almakla suçlayarak adeta Vali’ye ihbar ediyor. Peki biz Necdet Takva’ya şunu sorduk mu? Biz Şengal, Kobanê için gönüllü yardımda bulunuyoruz sanane… Halkımızın gönüllü desteğini haraç olarak değerlendiriyorlar. Necdet Takva’nın, Faruk Alparslan’ın böyle bir şikayeti varsa neden gidip hukuki yollara başvurmuyorlar? Artık menfaatleri bir kenara bırakma zamanı gelmiştir. İşte her gün 18-19 yaşında gençlerimiz canını veriyor. Düşman düşmanlığını yapıyor, asıl sormamız gereken biz ne yapıyoruz?” şeklinde konuştu.
Son olarak söz alan Azad Demir’in babası ve aynı zamanda DBP Van İl Yöneticisi olan İsmail Demir, mevlide katılanlara teşekkür ederek, “ Şehid halkımızın şehididir, şehit Kürdistan’ın şehididir” diye konuştu.
Mevlit yenilen yemeğin ardından son buldu.