HPG'li Karaşi'yi 40 bin kişi uğurladı

HPG'li Karaşi'yi 40 bin kişi uğurladı

Şengal'de yaşamını yitiren HPG'li Hidayet Karaşi (Munzur Kiçi), Cizre'de, 40 bini aşkın kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.
Şengal'de, DAİŞ çetelerine yönelik HPG, YJA Star, YBŞ tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sırasında yaşamını yitiren HPG'li Hidayet Karaşi (Munzur Kiçi), Cizre'de 40 bini aşkın kişinin katılımıyla yapılan cenaze töreni sonrası toprağa verildi. Karaşi'nin dün akşam otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na götürülen cenazesi, sabah saatlerinde ailesi ve yakınları tarafından teslim alındıktan sonra kalabalık bir konvoy eşliğinde Cizre'ye doğru yola çıktı. Arin Mirkan Caddesi'nde cenazenin gelmesini bekleyen 10 bini aşkın kişi, cenaze konvoyu gözüktüğünde "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwedana Şengalê" sloganları attı.
Halk Arin Mirkan Caddesi boyunca cenaze konvoyunun önünde Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan ve HPG'li Karaşi'nin posterleri ile alkış ve zılgıtlarla ilçe merkezine doğru yürüyüş geçti.

Ellerinde PKK ve KCK bayraklarını da taşıyan kitle yürüyüş halinde ilçe merkezine ulaştıktan sonra oradan da Kobanê Caddesi'ne yönelerek cenazenin defnedileceği Cizre Asri Mezarlığı'na doğru ilerledi. 
Çarşı merkezindeki bütün esnafların kepenklerini kapatarak yürüyüşe katılmasıyla birlikte kitlenin sayısı 40 bini aştı. 
Mezarlığa yaklaşıldığında HPG'li Karaşi'nin tabutu cenaze aracından indirilerek omuzlara alındı ve mezarlığa kadar tabut kitlenin omuzlarında taşındı. Mezarlığa ulaşılması sonrası Karaşi'nin naaşı, hep bir ağızdan atılan "Bijî berxwedana Şengalê" sloganıyla toprağa verildi. Ardından da dualar edilip, "Ey Raqîp Marşı" eşliğinde saygı duruşundu bulunuldu. 

‘OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM, BAŞIMIZ DİK’

Defin töreninin ardından konuşan MEYA-DER Cizre Şube Eş Başkanı Mele Kasım Yiğit, "Kürdistan şehitlerinin yolunda yürümeye devam edeceklerini ve Kürt halkını bugünlere getirdikleri için şehitlere minnettar olduklarını" söyledi.

Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise Karaşi'nin Kürt halkı için canını feda ettiğini belirterek, şunları ifade etti: "Çocuklarımız bile Kürdistan topraklarında haksızlığı kabul etmiyor. Bunun için haksızlıklar karşısında çocuklarımız ve gençlerimiz canlarını feda ediyor. Şengal'de, Kobanê'de tüm sokaklarda çocuklarımız bile haksızlıklar ve saldırılar karşısında ayaktalar. Kürt halkı çocuklarıyla gurur duyuyor. Topraklarımızda kazanımlarımıza, kimliğimize ve onurumuza yönelik vahşi saldırılar oluyor. Bu saldırıları boşa çıkartmak için yediden yetmişe herkesin örgütlü bir duruş sergilemesi ve onurlu bir şekilde mücadele etmesi gerekiyor." 
Sarıyıldız'dan sonra baba Süleyman Karaşi oğlunun mezarı başında konuştu. Kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerini sunan baba, "O sadece benim evladım değil, bütün Kürt halkının evladıydı. Oğlum Munzur sayesinde on binlerce kişiyi tanıdım. Oğlumla gurur duyuyorum ve başım diktir" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından mezarlıktan ayrılan kitle Karaşi için Cudî mahallesi Halk ve Taziye Evi'nde kurulan taziyeyi ziyaret etti. 
HPG'Lİ ETE İÇİN MEVLİT VERİLDİ
Şengal'de DAİŞ çeteleriyle savaşırken yaşamını yitiren HPG'li Hasan Ete için ise Amed’in Bismil ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'nde kurulan taziyede bugün mevlit verildi. 
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, HPG'li Ete'nin posterleri ile PKK, KCK ve YPG, YPJ bayraklarının asıldığı taziye evinde verilen mevlide katılan çok sayıda kişi katıldı.
Kadınlar için ayrı kurulan taziye çadırından sık sık "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana Kobanê û Şengalê " sloganları yükseldi.
Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunulması sonrası kısa bir konuşma yapan MEYA-DER Bismil temsilcisi Süleyman Bakır, "Kürtler Ortadoğu'da insanlık için bir savaş veriyor. Kürtler, bugün ezilen ve zulüm altında olan bütün halklar için direniyor. Kürt halkının evlatları Şengal'de, Kobanê'de ve Kerkük'te savaşıyor. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan, özgür olmadan Kürt halkı da özgür olamaz" dedi.
Yapılan konuşmalarından ardından meleler tarafından mevlit okundu. Sonrasında da ikramlarda bulunulmasıyla kurulan taziye sona erdi.