Hrant Dink Davası: Jandarmaya tahliye

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesiyle ilgili dava kapsamında Trabzon Jandarma görevlisi Volkan Şahin'in tahliye edildi.

Ermeni Gazeteci, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesine ilişkin Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 76 sanığın yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı.
Mahkeme heyeti, eski Trabzon jandarma istihbarat görevlileri Volkan Şahin'in cinayeti daha önceden bildiklerine dair dosya kapsamında delillerin bulunması ve tutuklulukta geçen sürelerinin azlığı nedeniyle tutuklanmalarına hükmetmişti. Şahin ardından Adana'da gözaltına alınmıştı.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, esas hakkındaki mütalaaya karşı sanık savunmaları alındı. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, 6 Ocak'taki duruşmada hakkında yakalama kararı çıkarılan ve bu karar sonrası tutuklanan Volkan Şahin'in tahliye edilmesine karar verdi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan eski Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz hakkında da dosya kapsamında dinlenilen sanık ve tanık beyanlarının örtüşmesi ile aleyhine değişen delil durumuna göre, yaşı da dikkate alınarak tutuklama değil başka bir tedbir kararı alındığını ifade etti.