GÖRÜNTÜLÜ

‘Hüda Par kirli savaşın parçasıdır’

Mele Dawid Saffanî, Kurdistan Özgürlük Mücadelesini sekteye uğratmak için devreye konulan Hüda Par’ın kirli savaşın bir parçası olduğunu ve dini sadece bir maske olarak kullandığını söyledi.

HÜDA PAR VE HİZBULKONTRA

Hüda Par’ın bugünkü gündeminin geçmişinden bağımsız olamayacağına işaret eden Mele Dawid Saffanî, DAİŞ’in bugün İslam adı altında uyguladığı zulmün aynısının geçmişte bu yapı tarafından uygulandığının unutulmaması gerektiğini vurguladı. 

Civaka Îslamiya Kurdistan’dan (CÎK) Mele Dawid Saffanî, Kurdistan’da Hüda Par, anlayışının İslami bir anlayış olarak topluma empoze edilmeye çalışılmasının karşısında mücadele edilmesi; Kürt halkının haklarını savunanları katleden bir yapının deşifre edilmesi gerektiğini söyledi. Hüda Par’ın Kurdistan’daki pratiğinin İslam inancı ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirten Mele Saffanî, “Nasıl kurulduğunu, neler yaptıklarını tarihine bakarak, onları daha iyi tanımak ve analiz etmek lazımdır. 1990’larda Hizbullah olarak kurulduğu zaman, o dönem İslam adına, Müslümanlık adına bugün DAİŞ’in ortaya koyduğu vahşetin aynısını onlar ‘tekbir ve salavatlarla’ ortaya koydu. DAİŞ nasıl barbar görüntülerle katliamlar yapıyorsa onlar da aynı şekilde doğru İslam’ı savunanları, dindar Kürtleri ve yurtseverleri katlediyordu. Onlar gibi düşünmeyen ya da onların çıkarına uygun görmediklerini katlediyordu” diye konuştu.

KURDİSTAN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE KARŞI

Hüda Par’ın, 1990’lardaki Hizbulkontra anlayışının devamı olduğunu hatırlatan Mele Saffanî, Kürt Müslüman şahıslara yöneli katliamlarını hatırlatarak, şunları söyledi: “90’larda kaç imamı ya cami avlusunda ya da namaz üzerinde katlettiler. Bunu iyi analiz edelim. Temiz değiller, yaptıkları katliamlar, zulümler İslami değil, dine aykırıdır. Gerek geçmişleri olsun, gerek de bugün ortaya koydukları pratik, yine aldatmaya yöneliktir. Allah, menfaat ve çıkar için dini kullananlar için ‘Hiç kimse sizi Allah adına kandırmasın’ buyuruyor. Allah, bunu Müslümanlar için yasaklamış. Bugün ise siyasi oluşum olmaya çalışıyorlar. Bunun alt yapısın oluşturmak, İslami bir imaj vermek, örgütlenmek için Peygamber Efendimizin doğum gününü bile kullandılar. Karanlık ve kirli geçmişleri önlerinde duruyor. Bu günlerde ise Kürt ismi adı altında herkesi kandırmaya çalışıyorlar. Peygamber Efendimiz bir hadisinde ‘Bizi kandıran bizden değildir’ diyor Bunların din adına yaptıkları siyaset, halkı kandırmak üzeredir.”

DİNİ SADECE MASKE OLARAK KULLANIYORLAR 

Bunların, Türk egemenlik sisteminin bir parçası olarak tek amaçlarının Kurdistan Özgürlük Mücadelesini sekteye uğratmak olduğunu belirten Mele Saffanî, şöyle devam etti: “Kurdistan’da kirli savaşın bir parçası olarak siyaset yapıyorlar. Dini sadece bir maske olarak kullanıyorlar. Halkımızdan ricamız; bunlara kanmasın. Dindar insanlarımız bunları anlatmalı, teşhir etmelidir. Kimse Allah adına siyaset yapma hakkına sahip değildir. Kur’anda herkesin görevi açıktır. Kürt halkı, din adına yapılan siyasete kanmamalıdır. Buradaki amaç din değil, Kürtleri ayrıştırmak ve çatıştırmaktır. Değil siyasi bir temsilci olarak kabul etmek, hatta kimse evlerine bile almamalı.”