Hukuk örgütleri Deniz Poyraz davası için toplandı

Birçok hukuk örgütü, katledilen HDP’li Deniz Poyraz’ın 29 Aralık’ta görülmeye başlanacak davası öncesi basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısı İzmir’de yapıldı. Toplantıyı İzmir Barosu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), İnsan Hakları Gündemi Derneği organize etti.

Toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, ÖHD İzmir Şube eşbaşkanı Mazlum Demirbağ, Deniz Poyraz'ın dava avukatları Türkan Aslan Ağaç ile Gurbet Uçar, İmdat Ataş, Mecit Yıldırım katıldı.

İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, "İfade özgürlüğü ve yaşam hakkına yönelik bir saldırı olmuştur. Sorumluların yargılanması için elimizden geleni yapacağız. Deniz Poyraz davası bizim davamızdır” dedi.

Yücel, İzmir Barosu olarak 29 Aralık'ta görülecek olan duruşmaya müdahillik talebinde bulunacaklarını belirtti.

İnsan Hakları Gündemi Derneği Başkanı Özlem Yılmaz, Poyraz cinayetinin bir “nefret cinayeti” olduğunu belirterek “Davanın aydınlatılması için takipçisi olacağız. Cinayetin aydınlatılmasını istiyoruz" diye konuştu.

ÇHD Genel Sekreteri Nergiz Tuba Aslan “Şu anda katliamı gerçekleştiren Onur Gencer yargılansa da biz biliyoruz ki bu katliam planlı, programlı yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Aslan,  “Şu ana kadar savcının yapması gerekenlerin hiç biri yapılmamıştır. Deniz Poyraz’ın dosyası başta olmak üzere tüm katliam dosyalarının aydınlatılmasının peşindeyiz. Sorumluların cezalandırılması için mücadele edeceğiz" diye ekledi.   

ÖHD üyesi avukatlardan Aryen Turan, "Dosyanın tüm detaylarının incelenmesi ve gerçek faillerin açığa çıkmasına yönelik mücadelemiz sürecektir” vurgusunda bulundu.  

Toplantıda, duyarlı tüm kamuoyu 29 Aralık'ta İzmir'de görülecek olan Deniz Poyraz davasının takipçisi olmaya ve gerçeklerin açığa çıkması için ses vermeye çağrıldı.