Iğdır’da Öcalan’a özgürlük mitingi

Iğdır’da Öcalan’a özgürlük mitingi

Iğdır'da "Özgür önderlikle demokratik öz yönetime doğru yürüyoruz" şiarıyla miting düzenlendi. Mitingde bir konuşma yapan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın tüm insanlığın adalet, eşitlik ve özgürlük arayışının savunucusu olduğunu dile getirdi. 

DBP ve HDP Iğdır il örgütleri öncülüğünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle başlatılan kampanya kapsamında "Özgür önderlikle demokratik öz yönetime doğru yürüyoruz" şiarıyla Belediye Meydanı'nda miting düzenlendi.

Mitinge, HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, DBP, HDP il eş başkanları, belediye eş başkanları ve meclis üyelerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bulunulan saygı duruşunun ardından başlayan mitingde, ilk olarak konuşan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Kobanê zaferinin onurlu yaşamı kendine dert eden tüm insanların zaferi olduğunu söyledi. Çelik, "Kobanê'de insanlar 134 gün dişe diş bir mücadele ile gece uyumak nedir bilmeden yarı aç, yarı tok mücadele ettiler. Orada ordusuz, maliyesiz bir halkın tarihi destanı yazıldı. Kobanê insanlık değerini sahiplenen ve onurluca yaşamı kendine dert eden tüm insanların zaferidir" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın tüm insanlığın adalet, eşitlik ve özgürlük arayışının savunucusu olduğuna dikkat çeken Çelik şunları söyledi: "Ulus devletlerin oluşumundan bu yana her milletin önderi olmuştur. Ancak bu önderler sadece kendi halkı kendi ulusu için mücadele etmiştir. Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan ise kendi halkının ulusal demokratik taleplerinin yanı sıra tüm insanlığın on binlerce yıllık adalet, eşitlik ve özgürlük arayışının savunucusu olmuştur." 

Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise, polislerin Öcalan'ın posterlerinin miting alanına sokulmasını engellemesine tepki göstererek, "Öcalan barışın anahtarıdır. Devlet Öcalan'ı barış, kardeşlik ve sevgi sembolü olduğunu bilmiyor mu? O zaman burada bulunan yetkililere sesleniyorum. Neden posterleri mitingde yasakladınız. Bu posterleri burada alıp götüren zihniyeti kınıyorum. Valinin haberi varsa onu da kınıyorum. Buradan özelikle emniyet müdürüne sesleniyorum. Senin haddin değil o posterleri toplatmak. Senin devletin onla görüşüyor" şeklinde konuştu.

Öcalan'ın özgürleşmeden Kürt halkının özgürleşemeyeceğini ifade eden Aksoy, "Bütün güzelliklere sahip özgürlük savaşçıları da kendilerini özgür hissetmiyorlar. Keza Kobanê özgürleşti ama onlarda kendini özgür hissetmiyor. Sizler eminim ki kendinizi özgür hissetmiyorsunuz. Çünkü Sayın Öcalan özgür olmadan biz özgür olamayız" dedi.

Miting, sanatçı Heme Haci'nin verdiği konserle sona erdi.