İstanbul'dan sonra Sivas'ta ırkçı saldırı: 2 yaralı
İstanbul'dan sonra Sivas'ta ırkçı saldırı: 2 yaralı
İstanbul'dan sonra Sivas'ta ırkçı saldırı: 2 yaralı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okuyan iki Kürt öğrenciye ırkçı saldırının ardından Sivas'taki Cumhuriyet Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrencilere ırkçı saldırıların hedefi oldu, 2 kişi ağır yaralandı.
Sivas'ta son üç gün içinde ikinci ırkçı saldırı gerçekleşti. 9 Kasım Cumartesi günü Cumhuriyet Üniversitesi'nde okuyan yurtsever öğrenciler, Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Rojava'nın Qamişlo kenti arasına örülen "utanç duvarı"nı protesto etmek amacıyla düzenledikleri basın açıklamasının ardından ırkçı grupların saldırısına maruz kalmıştı.
Irkçı saldırıya karşı bugün kampus içinde yapılan açıklamanın ardından derse gitmek isteyen öğrenciler ikinci kez 50 kişilik ırkçı grubun saldırısına maruz kaldı.
Fen-Edebiyat Fakültesi önünde meydana gelen saldırıda bıçak, satır ve sopalar ile darp edilen öğrencilerden 2'si ağır yaralanırken, yaralı öğrenciler Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Üniversitede gerginlik sürerken, yurtsever öğrenciler çok sayıda polisin konumlandırıldığı hastane önünde toplanmaya başladı.
Irkçı grupların saldırısına maruz kalan öğrenciler, polis ile ırkçı grupların birlikte hareket ettiğini ve bir polis amirinin olaylar çıkmadan önce kendilerinin yanına gelerek, "Burada açıklama yapmayın, sonra bak onlar gelir. Onlar gelirse biz sizi koruyamayız" ifadesinde bulunduklarını belirtti. Öğrenciler, Cumartesi gününden bu yana kentte can güvenliklerinin olmadığını ifade etti.
Bugün İstanbul'da da Kürt öğrenciler ırkçı saldırıya uğradı. Şişli Nişantaşı'nda buluna Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okuyan isimleri henüz öğrenilemeyen iki Kürt öğrencinin, ırkçı bir oluşum olan ülkücü öğrencilerin saldırına maruz kaldığı öğrenildi.
Öğrencilerin kantine yemek almak için gittikleri sırada 10 kişilik ırkçı grubun saldırısına uğradığı belirtildi. Vize sınavlarının ilk gününde gerçekleşen saldırıda öğrenciler darp edildi. Kampuste bulunan özel güvenlik görevlilerinin Kürt öğrencilerin saldırıya uğradığı esnada hiçbir müdahalede bulunmadığı ifade edildi.
Saldırının üniversite yol açtığı gerginlik halen sürüyor. Türk hükümeti, ırkçı saldırılara yönelik bugüne kadar herhangi bir tedbir almadığı gibi, açıklamaları ve uygulamaları ile bu saldırıları cesaretlendirdi.