Jinen Tirejen Roje'den eylem ve çağrı

Birçok kentte eylem düzenleyen Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, "Eylem hamlemizde bir üst aşamaya başladığımızı duyuruyoruz" dedi, Kürt halkına çağrı yaptı.

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için birçok eylem düzenledi.

İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Önder Apo üzerinde 20 yılı aşkın bir süredir dünyada eşi benzeri görülmemiş bir işkence ve tecrit sistemi uygulanıyor. Önder Apo'yu ve onun şahsında PKK'yi bitirmek için TC faşizmi her türlü politika ve işkence sistemine başvurmaktadır. Buna karşı kendilerini demokrasi ve adalet ülkeleri olarak tanımlayan Avrupa, ABD ve diğer emperyalist güçler de bu tecride göz yummakta ve TC faşizmini desteklemektedir. TC devletinin Rojava'ya ve Güney Kürdistan'da gerilla alanlarına bu denli saldırmasının ortağı konumunda olan güçler şunu bilsin ki 40 yıldır bitiremediniz, bundan sonra da bitiremeyeceksiniz. Kimse işbirlikçilik ve ihanet üzerinden PKK'yi ve onun yarattığı mücadeleyi imha edeceğini düşünmesin; daha önce bunu söyleyenler tarih sayfalarına gömüldüler.

'HAMLEMİZİ BİR ÜST AŞAMAYA TAŞIYORUZ'

Biz Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi olarak bugüne dek Önder Apo için mücadele ettik ve eylemler geliştirdik fakat gelinen aşamada yetersiz ve eksik kaldığımız görülmektedir. Bugünden itibaren eylem hamlemizde bir üst aşamaya başladığımızı duyuruyor, tüm Kürt halkına çağrı yapıyoruz; başta kadınlar ve gençler olmak üzere kendine onurlu bir Kürt yurtseverim diyen herkes kendini yeniden örgütlemeli ve mücadeleye aktif katılmalıdır. Gelin, hep beraber direnelim ve İmralı tecrit sistemini parçalayarak Önder Apo'nun özgürlüğünü sağlayalım."

EYLEMLERİN AYRINTILARI

Açıklamada, eylemlerin ayrıntıları da şöyle duyuruldu:

"6 Kasım günü Kocaeli Gebze'de AKP'li bir esnafa ait inşaat malzemeleri satan bir nalbur birimlerimiz tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirilmiş, büyük çapta maddi zarara uğratılmıştır.

6 Kasım günü İstanbul Tuzla'da ülkü ocakları binasında ülkücü gençler toplantı halindeyken birimlerimiz El Yapımı Patlayıcılar ve havai fişeklerle eylem düzenlemiştir. Bina önünde bulunan 3 araç yakılarak kullanılamaz hale gelmiştir.

7 Kasım'da İstanbul Fatih'te faşistlere ait 3 lüks araç birimlerimiz tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirilmiştir.

8 Kasım günü Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde faşist AKP'lilere ait bir işyeri ve bu işyerine ait 3 araç birimlerimiz tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirilmiştir."