Jinên Tîrêjên Rojê faşistleri, polisi ve uyuşturucu tacirlerini hedef aldı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Türk işgalcilere karşı gerilla direnişini selamlayarak, Amed, İstanbul ve Kocaeli’de 13 araç ve bir fabrikayı yaktıklarını, zırhlı araca bombalı eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan İnisiyatif, “Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûr Devrimci Hamlesi’ni selamlıyor ve direnişlerini şehirlerde yankılayacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Başta genç kadınlar olmak üzere herkesi gerilla saflarına ve şehirlerde yükselen direnişte yerlerini almaya çağıran İnisiyatif, eylemlerini şöyle sıraladı:

“20 Nisan’da Amed’in 5 Nisan mahallesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik eylem yapıldı ve ‘Uso’ adlı bir kişi cezalandırıldı.

21 Nisan’da Amed’in Bağlar ilçesi Şeyh Şamil mahallesinde uyuşturucu tacirliği yapılan bir ev ve işyerine yönelik eylem yapıldı, 2 kişi cezalandırıldı.                                                

22 Nisan’da Amed- Silvan eski yolundaki Bağıvar mahallesinde hareket halinde olan zırhlı araca bombalı eylem düzenlendi. Araç devrilirken düşmanın ölü ve yaralıları tespit edilemedi.

25 Nisan’da İstanbul Tuzla’da AKP’lilere ait bir otoparka birimlerimiz eylem düzenleyip, 7 aracı ateşe vererek kullanılmaz hale getirdi.

26 Nisan’da İstanbul Beykoz’da AKP-MHP’li işadamlarına ait 6 lüks araç ateşe verilerek kullanılmaz hale getirildi.

26 Nisan’da Kocaeli-Dilovası’nda faşistlere ait bir deterjan üretim fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilerek, kullanılmaz hale getirildi.”