Jinên Tîrêjên Rojê iki TIR ve 17 lüks aracı yaktı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ’da AKP’li bir işverene ait iki TIR, bir plazada 15 lüks araç ve bir cezaevi gardiyanına ait iki lüks aracı ateşe verdiklerini bildirdi.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi yazılı bir açıklama ile “Türk faşizmi ve destekçilerini” uyardı.

Eylemlerini sürdüreceklerini belirten İnisiyatif, turistleri de ziyaret planlarından Türkiye’yi çıkarmaya çağırdı. Türk devlet faşizmine ortak olunmaması isteyen İnisiyatif,  “Yıllardır Kürdistan sömürge altında ve bizler de faşizmin şehirlerini kaosa çevireceğimizi belirtiyoruz” diye uyardı.

Açıklamaya göre 10 Haziran günü Tekirdağ-Saray’da “faşist gardiyanlara yönelik” bir eylem düzenlendi. Eylemde, Tekirdağ zindanında görev yapan “Murat” adlı şahsın 2 lüks aracının yakılarak kullanılmaz hale getirildiği belirtildi.

11 Haziran’da İstanbul Hadımköy’de AKPli bir iş adamına ait tekstil ürünleriyle yüklü 2 TIR’ı yaktıklarını belirten İnisiyatif, bu araçların İstanbul-Tekirdağ otoban yolu güzergahında ateşe verilerek kullanılmaz hale getirildiğini kaydetti.

11 Nisan’da ayrıca “Kocaeli-Gebze’de Türk faşistleri ve ihanetçi Kürtlerin birlikte işlettiği Opel plazaya birimlerimiz el yapımı patlayıcılarla eylem düzenlemiştir” diyen İnisiyatif, patlayıcılardan sonra plazanın ateşe verilerek, içerisindeki 15 lüks aracın kullanılmaz hale getirildiği bilgisini verdi.