Katledilişlerinin 50’inci yılında Cemgil, Özdoğan ve Manga anıldı

Birleşik Mücadele Güçleri ve Birleşik Gençlik Meclisleri, Nurhak'ta katledilişlerinin 50'nci yılında Sinan Cemgil, Alparslan Özdoğan ve Kadir Manga'yı andı.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ve Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), Nurhak'ta katledilişlerinin 50'nci yılında Sinan Cemgil, Alparslan Özdoğan ve Kadir Manga'yı, Karacaahmet Mezarlığı'nda Cemgil'in mezarı başında andı.

Anmada BMG "Nurhak'tan Gezi'ye birleşik mücadele kazanacak", BGM ise "Nurhak'ta yanan devrim ateşi sönmeyecek" pankartları açıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada BGM adına yapılan konuşmada, "Bundan tam 50 yıl önce Sinan Cemgil, Alparslan Özdoğan ve Kadir Manga Nurhak'ta devrim ataşeni yaktılar. Onların yaktığı devrim ateşini birleşik mücadelemizde kuşanarak yolumuza devam ediyoruz. 71 devrimci çıkışının öncüleri, Türkiye ve Kürdistan birleşik devriminin ilk önderleriydiler. Onların bu atılımı kendilerine hedef aldıkları sermaye sınıfı tarafından yanıtsız bırakılmayacaktı. Devlet, zora dayalı devrimin bu topraklardaki ilk nüvelerinden kurtulmak için elinden geleni ardına koymadı ve 31 Mayıs 1971'de onları Nurhak Dağları'nda katletti" denildi. 

‘BUZ KIRILMIŞ YOL AÇILMIŞTIR’

Açıklamanın devamında “Yoldaşlarımızın o günden bugüne bize miras bıraktıkları siper yoldaşlığını birleşik mücadelemizi omuzlarımızda taşıyarak zafere kadar en doğru adımlarla taşıyacağız. Düşman işçi sınıfının ve ezilen halkların soluğunu ta ensesinde hatta iliklerine kadar hissediyor. Korkuyorlar, yıkılacaklar! Bu nedenle bize elinde ne varsa onunla gelecek, elinden geleni ardına koymayacaktır. Ama nafile! Buz kırılmış, yol açılmıştır! Bize sadece o yoldan yürümek kalıyor" diye belirtildi.

BMG adına yapılan konuşmada ise şunlara dikkat çekildi: “Sinan Cemgil 'bir ateş yakacağız belki o ateş hiç sönmeyecek' demişti. 50 yıl sonra da bu ateşin hala sönmediğini, aksine büyüdüğünü, bugün bizlerin ellerinde oluğunu bir kez daha söylemek gerekiyor. Onlar birleşik devrimin ilkleriydi. 71 kopuşunun öncüleriydi. Bizler Birleşik Mücadele Güçleri olarak onların bıraktığı ateşi daha da büyütecek ve devrime ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.”

Konuşmaların ardından anma Nurhak Türküsü eşliğinde sona erdi.