Kayyum rektörün tutuklattırdığı iki öğrenci tahliye edildi

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum Naci İnci’nin tutuklattırdığı Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen, yargılandıkları davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum Naci İnci’nin şikayeti sonrasında tutuklanan Ersin Berke Gök ve Caner Perit Özen ilk duruşmada tahliye edildi.

Kayyum rektör Naci İnci’nin şikayeti üzerine 2'si tutuklu toplam 14 kişi hakkında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununu ihlal etme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" ve "ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü.

İstanbul 22'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma salonunda yer olmadığı gerekçesiyle, 40’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi salonuna taşındı.

Mahkeme, tutuklu yargılanan Ersin Berke Gök ve Caner Perit Özen’in tahliyesine karar verdi.

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Ersin Berke Gök savunmasında gözaltında işkenceye maruz kaldıklarını söyledi.

Gök, “Faşizmin bir başka yüzü. İtmeler kakmalar, emir vermeler, verilmeyen yemekler, olmayan sıcak su, verilmeyen kitaplar, geç verilen ders notları, giremediğim dersler. Asla işleme alınmayan dilekçeler, verilmeyen mektuplar” dedi.

Perit Özen, “Kötülüğün sıradanlaştığı bir durum var ortada” tepkisinde bulundu.

Özen, kayyum Naci İnci’nin bir TV programında kendilerini “Vandal” olarak tanımladığını hatırlattıktan sonra, asıl vandalın kendisi olduğunu söyledi.

Özen, “Bizler yalnızca eğitim hakkı gasp edilmiş zavallı gençler değiliz, bizim bir mücadelemiz var. Kayyumlar gibi el pençe divan durup hesap vereceğimiz biri de yok” diye ekledi.

Savunmalar ardından her iki öğrenci için adli kontrol altında tahliye kararı çıktı.