Kayyum işgaline tepkiler sürüyor

Kayyum işgaline tepkiler gelmeye devam ediyor. EHP, Saadet Partisi ve İstanbul Tabip Odası da Saray darbesini kınadı.

AKP-MHP rejimi tarafından HDP’li Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesine her kesimden tepkiler sürüyor.

EHP: TERÖRİST YOK, DARBECİ SARAY VAR

Emekçi Hareket Partisi (EHP), "Bu talancı kayyumları daha önce de sandığa ve tarihe gömdük. Seçimleri meşru yol olmaktan çıkaran saray rejimi kendi meşruiyetini ortadan kaldırıyor. Sonuçları kendisi için çok daha ağır olacak. Ekonomik kriz altında kaybettiklerinin üstünü, Kürt halkına saldırarak örtmeye çalışmalarına en önemli cevabı eşitlik ve kardeşlik mücadelemizi yükselterek vereceğiz. Teröristler yok; darbeci, kayyumcu saray darbesi var" dedi.

TABİP ODASI: KARANLIKTAN HEP BİRLİKTE ÇIKACAĞIZ

İstanbul Tabip Odası da "Bu yapılan seçme ve seçilme hakkına yönelik bir saygısızlıktır. Bu yapılan seçmen iradesine karşı bir kayyum atamasıdır” dedi. Toplumda korku kültürü yaratılmasının hedeflendiğinin vurgulandığı açıklamada, "Yapılan bütün muhalefeti yıldırma, susturma, sindirme politikasıdır. Bu bir AKP-Saray darbesidir. Bu yapılan hepimizin iradesine yönelik bir saldırıdır. Öncelikle Diyarbakır, Mardin ve Van halkına demokratik dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Bu karanlıktan hep birlikte mücadele ederek çıkacağız” denildi. 

SAADET PARTİSİ: BARIŞA VE GELECEĞE ZARAR VERECEK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da şu açıklamayı yaptı: “Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanlarının görevden alınması milli iradeye ipotek koymaktır. Haklarında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunmayan kişilerin bu şekilde görevden alınması ne demokrasi ile bağdaşır ne de adaletle. İktidarın bu tavrı hakkı dikkate almadığı gibi halkı da dikkate almamaktır. Ülkemiz yıllarca antidemokratik uygulamaların zararını gördü. Bugün ortaya konulan bu tavır da ülkemize, barışa ve geleceğimize zarar verecektir."