KCDK-E: Öcalan için eylemlerde katılımı doruğa çıkaralım

KCDK-E, Öcalan'ın özgürlüğü için düzenlenen eylemlere güçlü katılım çağrısında bulundu.

Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için organize edilen eylem sürecine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "20 yılı aşkın bir süredir İmralı'da Önderlik şahsında halkımızı tecrit eden faşist zihniyete karşı Önderlik emsalsiz bir direniş sergilemektedir. Bu direniş Ortadoğu'da Rojava Devrimi ile tüm dünya ya ve insanlığa yeni bir umut ışığı olmuştur. Bunu gören faşist zihniyet AKP şahsında son yıllarda tecridi derinleştirerek Kürt halkının kazanımlarına ve Önderliğine saldırmaktadır. Biz KCDK-E bileşenleri olarak Kürt Halk Önderliğinin özgürlüğünü kendimizin ve insanlığın özgürlüğü olarak görüyoruz" denildi.

Açıklamanın devamında, kongrede alınan karara dikkat çekilerek, "KCDK-E 2. Kongresi kararı olan Önderliğe ve özgürlüğüne sahip çıkma doğrultusunda bir yıllık kesintisiz eylem kararımızı 19 Haziran'da Strasbourg’da Önderliğe Özgürlük Nöbetinde eş başkanlar ve bileşenler olarak devralarak başlattık" diye belirtildi.

EYLEM TAKVİMİ

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bir hafta süreyle devraldığımız bu eylemimizi 26 Haziran 2017 günü geniş katılımlı büyük bir mitingle bir sonraki yapımıza devredeceğiz. Böylesi önemli bir süreçte Önderliği daha güçlü sahiplenmek bütün Kurdistanlıların ve dostlarının en temel görevidir. Bu nedenle 26 Haziran'daki mitinge çeşitli ülkelerde bulunan ve Önderliğin özgürlüğü için çalışma yürüten tanınmış dostlar da katılarak ortak basın toplantısı yapılacaktır.

Ayrıca Başkan APO’nun özgürlüğü temelinde 19-24 Haziran 2017 tarihleri arası toplum merkezlerimizin olduğu yerlerde en işlek alanlarda çadır eylemleri yapılacaktır. Yaratıcı etkinlikler, sokak gösterileri, sinevizyon vb. kültürel çalışmalarla Başkan Apo'yu tanıtan bildiri ve meteryallerin dağıtımı yapılarak Önderliğimiz en güçlü şekilde sahiplenilecektir.

24 Haziran'da da Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad öncülüğünde tüm eyalet ve ülkelerde Başkan Apo`ya Özgürlük Yürüyüşleri gerçekleşecektir. Tüm Avrupa, Kanada, Avustralya ve Japonya'da gençlik ve genç kadın öncülüğünde yapılacak eyalet yürüyüşlerine KCDK-E bileşenleri ve meclislerimiz tüm gücüyle eylemleri sahiplenerek en üst boyutta kitleyi katmalıdır.

KCDK-E 2. Kongre kararı olarak ortaya koyduğumuz bu eylemsellik üst boyuta taşınarak tam bir ciddiyetle sahiplenilecektir . Bu yıl 5. yılını dolduracak olan Önderlik için nöbet eylemi 26 Haziran'da gerçekleşecek miting ile taçlandırılacaktır. 26 Haziran mitingi Güney Almanya, İsviçre ve Strasbourg kitlemizin katılımını kapsayan eylem olacaktır. Yine 19-24 Haziran'da tüm toplum merkezlerimizin Önderliği sahiplenme çadır eylemlerine ve 24 Haziran'da gençlik ve genç kadın öncülüğünde gerçekleşecek eyalet eylemlerine en üst boyuta gereken duyarlılığı tüm bileşenlerimiz göstermelidir. 

'KİTLESELLİĞİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'

Bu eylemin kitleselliği vereceğimiz mesaj açısından oldukça önemli olmaktadır. Eylemin hafta içinde olmasından kaynaklı kitle katılımını sağlamak için tüm meclis üyelerimiz, kadın meclisleri, gençlik meclislerimiz ve tüm Kürdistanlılar iş yerlerinden izin almalı, büyük bir seferberlik ruhu ile eyleme katılmalıdır. Tek bir üyemiz dahi eylem dışında olmamalıdır. Bu ve önümüzdeki süreçlerde gerçekleşecek olan eylemlere halkımız ciddi yaklaşmalı, Kürdistan'a ve Önderliğe sahip çıkmalıdır. Halkımızı ve dostlarımızı seferberlik ruhu ile Önderliğin özgürlük eylemlerini sahiplenmek için katılımı doruğa çıkarmaya davet ediyoruz."