KCDK-E: Avrupa'da başlayacak açlık grevlerine aktif katılalım

KCDK-E, tecride karşı tüm ülkelerde başlayacak açlık grevlerine aktif katılım çağrısında bulundu. KCDK-E, "İmha konsepti Kürt halkının öncülerini de içine alarak uluslararası destekle yeni bir aşamaya gelmiştir" uyarısında bulundu.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı yapılacak açlık grevlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

'REBER APO'NUN FİKRİ YAŞAM UMUDU OLDU'

"Rojava’da Reber Apo’nun fikirleri öncülüğünde gerçekleştirilen kadın özgürlükçü devrim, bugün Ortadoğu’da yaşayan halkların etrafında birleştikleri yeni yaşam umudu olmuştur" diye başlayan açıklamada, "Ortadoğu’da yaşayan halklar, bölge gericiliklerine, sömürgeci devletlere ve uluslararası işgal güçlerine karşı halkların ortak ve özgür yaşamı olan demokratik ulus paradigmasının çözüm olduğunu görmekte ve yaşamaktadırlar. Barbar DAİŞ çeteleri ve destekçilerine karşı kadın öncülüklü mücadele büyük başarı sağlayarak insanlığın umudu ve dünya halklarına bir ışık olmuştur" denildi.

'KOMPLONUN İKİNCİ AŞAMASI...'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Ortadoğu ve dünya halklarına umut olan Reber Apo’nun felsefesi bu nedenle bölge gericiliği ve uluslararası egemenlerin hedefi durumundadır. Reber Apo ve Kürt özgürlük hareketinin öncülerine dönük komplo ve tasfiye planı bu nedenledir.

Üç Kürt siyasetçi şahsında verilen karar uluslararası komplonun ikinci aşaması, bu nedenle halkımızın ve mücadelesinin tüm kazanımlarını hedeflemektedir. Önder Apo üzerindeki tecrit artık bir imha konseptine dönüşmüş durumdadır. İmha konsepti Kürt halkının öncülerini de içine alarak uluslararası destekle yeni bir aşamaya gelmiştir. ABD`nin aldığı kararla komplonun ikinci aşamasını devreye koymuştur.

Birinci komplo süreci nasıl ki halkımızın ve dostlarımızın direnişiyle boşa çıkarıldıysa, ikinci komplo süreci de Kürdistan halklarının mücadelesi ve direniş ile yine boşa çıkarılacaktır.

Leyla Güven’in de belirttiği üzere; Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit sadece bir kişiye yönelik cezaevi politikası değil, ülkedeki demokratik muhalif tüm kesimlere uygulanan tecrit sistemidir."

'BAŞARIRSAK TARİHSEL SONUÇLARI OLACAK'

Mücadelenin siyasal, diplomatik, toplumsal olarak yürütülmesinin önemine işaret edilen açıklamada, mücadelenin başarısının tarihsel gelişmeleri ortaya çıkaracağı kaydedildi. 

"Direnişimizi 'tecridi kıralım, faşizmi yenelim, Kürdistan'ı özgürleştirelim' temelinde yapalım. Bunun için Avrupa, Kanada ve Avustralya’daki tüm meclislerimiz ve bileşenlerimiz mücadeleyi sürekli ve güçlü yürütmelidir" denilen açıklamada, şunlar da belirtildi:

"Mücadelemizin temelinde uluslararası komployu boşa çıkarmak ve Önder Apo üzerindeki tecridi kırmak olacaktır. Bu temelde tüm ülke ve eyaletlerde aralık ayının ilk haftasında başlamak üzere kitlesel dönüşümlü açlık grevleri yapılacaktır.

'AKTİF KATILALIM'

Diktatör Erdoğan, AKP-MHP faşizminin tüm muhaliflerine, mağdurlarına, özgürlük ve eşitlik isteyen tüm demokratlara çağrımız; diktatörlüğü yenilgiye uğratmak için başlayacak açlık grevlerine aktif katılmaları.

KCDK-E olarak tüm halkımızı ve dostlarımızı tüm ülkelerde Aralık ayı başında başlayacak dönüşümlü açlık grevlerine katılarak sahiplenmeye çağırıyoruz."