KCDK-E: Bayram vesilesiyle HDP ile dayanışmayı büyütelim

HDP'ye dönük saldırılara ilişkin açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, DAİŞ zihniyetli AKP'nin saldırılarına karşı herkesi HDP ile dayanışmaya çağırdı.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, yazılı bir mesajla yayımlayarak, HDP'ye dönük saldırılara karşı dayanışma çağrısında bulundu. Ramazan ayı boyunca din istismarcısı Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin halka yönelik asimilasyon baskılarını sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, Erdoğan'ın halkı teslim almayı hedeflediği belirtildi.

Artık 16 yıllık saltanatının son günlerini yaşayan AKP iktidarının yıkılışını engellemek için katliamcı politikalarını Ramazan Bayramı gününde devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Eli kanlı çetelerine açık talimat vererek katliamla HDP’yi baraj altında bırakarak iktidarını elde tutmak istemektedir. Dün Suruç’ta gerçekleşen provokasyon tamda bu emellere dönüktür" denildi.

ERDOĞAN'IN SANDIĞA GÖMÜLMESİNE VESİLE OLMALIYIZ

DAİŞ zihniyetli AKP'nin, Müslüman halkın inancını ve bayramını kutlamasına dahi müsaade etmediği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Sahtekar Erdoğan ve hükümeti, mübarek Ramazan ayında olduğu gibi bayram gününde de halkımıza ve kutsallarımıza saygısızca saldırılarını devam ettirmektedir. Din, ahlak ve hukuk tanımayan 'Nemrut Erdoğan' ve AKP devleti halkımızın ve demokratların direnişi karşısında kaybedecektir.

Herkes onurluca direnen, devlete diz çökmeyen, evleri yakılıp yıkılan insanlarımıza sahip çıkmalı ve bayramda onları yalnız bırakmamalı; maddi ve manevi dayanışmayı güçlendirmeli. Tarihi bir öneme sahip seçimlerde üzerimize düşen sorumluluk gereği bu tarihsel fırsatı zalim Erdoğan’ın sandığa gömülmesine vesile kılmalıyız. Bu nedenle tüm gücümüzü seferber ederek sandıklara gidip oy kullanmalı ve irademizi yansıtmalıyız."