KCDK-E’den işgal saldırılarına karşı seferberlik çağrısı

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal girişimi ve Maxmur’a yönelik saldırıların ardından bir açıklama yapan KCDK-E tüm Kürtleri seferberlik ruhuyla özgür vatan topraklarını sahiplenmeye çağırdı.

Türk devleti tarafından saldırıya uğrayan Maxmur’un Birleşmiş Milletler güvencesi altında olduğunun hatırlatıldığı KCDK-E açıklamasında buna rağmen BM, Irak Merkezi Hükümeti ve KDP’nin Türk devleti ile yaptığı anlaşma sonucu uluslararası sözleşmeleri hiçe sayılarak kampın bombalandığı belirtildi.

Türkiye’nin 28 yıldır NATO ve KDP’nin onayıyla Kürtlere saldırdığının belirtildiği açıklamada “Dünyanın dört bir yanındaki yurtsever Kürt halkı toprağına ve onuruna sahip çık, sessiz kalma” çağrısında bulundu.

Açıklamada devamla şöyle denildi: “Güney’de giriştiği soykırım saldırılarında tam hezimet ve yenilgi yaşayan işgalci Türk ordusu, sivil halkın katliamında çare aramaktadır. KDP’nin parselleyip sattığı topraklarda üsler kurarak, halkın malını çalarak topraklarımızı gaspetmektedir. Toprak demek vatan, onur ve kimliğimiz demektir. Toprağına ve onuruna sahip çıkmak için bekleme, kurtarıcı arama seferber ol.

Maxmur Türk devletinin zulmünü kabul etmeyeceklerini ve zafere kadar direnerek mücadele edeceklerini beyan ediyor. Bu seferberlik çağrısına ses verelim, her yerde ayağa kalkalım.

Dostlar Kürt halkının katliamına seyirci kalmayın, unutmayın ki faşist Türk devleti bize de siz de düşman.

Kürt halkı tarihinin en onurlu mücadelesini veriyor. Bu onurlu mücadelesi için onlarca evladını şehit verdi, binlerce evladı zindanlarda direniyor. DAİŞ çetelerinin yüreğine korku salan kadınlarımızı unutmayın. Onlar insanlığın onurunu kurtardılar. İnsanlık dışı işkencelerden geçtiler, bodrumlarda diri diri yakıldılar. Cenazelerine işkence yapıldı, tankların arkasında sürüklendi. Anaların cesetleri onlarca gün sokakta, evlatlarının cenazeleri buzdolabında saklandı.

İnsanlık onurunu kurtarmak istiyorsanız Kürt halkının katliamına karşı sessiz kalmayın, özgürlük mücadeleleri için seferber olun.”

Açıklamada batılı devletlere de iki yüzlülüğü bırakıp uluslararası yasaların uygulanmasını sağlamaya çağıran KCDK-E şunları belirtti: “Onurlu Kürt halkı bu mücadele de mutlaka özgürlük özlemini gerçekleştirerek zaferle çıkacaktır. Bu nedenle KCDK-E olarak yurtsever halkımıza bu mücadeleye her zamankinden daha fazla sahip çıkmaya ve bir saniye bile boşa harcamadan seferber olmaya çağırıyoruz.

Dostlara, devrimcilere, insanlığa ve herkese Kürt soykırımını yapmak isteyen diktatör Erdoğan ve işgalci Türk devletine karşı elinden ne geliyorsa derhâl yapmaya çağırıyoruz.”