KCDK-E: Noel Bayramı'nda da Türk devleti pervasızca saldırıyor

KCDK-E Eşbaşkanlık Divani, Hristiyan aleminin Noel bayramını kutlayarak, Türk devletinin Hristiyan inancının kutsal günü olan Noel Bayramı’nda da pervasızca saldırdığına dikkat çekti.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, yaptığı yazılı açıklama ile Hristiyan inancının kutsal bayramı olan Noel’i kutladı.

Açıklamada, Noel Bayramı’nın halklar ve inançlar arasında huzura ve barışa vesile olmasını dilenerek, “25 Aralık Noel Bayramı vesilesiyle, başta Kürdistan coğrafyasında yaşayan Hıristiyan halkımız olmak üzere tüm Hristiyan alemi için barış ve huzurlu geçmesini temenni ediyoruz” denildi. 

Açıklamanın devamında şunlar dile getirildi: “Bin yıllardır çeşitli inançlar ve halkların birlikte yaşadığı Kürdistan coğrafyasında egemenler çıkarları için, farklılıkları kullanarak geliştirdikleri düşmanlıklar üzerinde katliamlar ile egemenliklerini sürdürmüşlerdir. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği demokratik ulus paradigmasıyla başta Rojava olmak üzere Kürdistan coğrafyasında özgürlükçü-eşitlikçi, farklılıkların bir arada ortak yaşam projesi tek çare olarak Ortadoğu’da ve dünyada büyük bir umut olmuştur.

‘NOEL BAYRAMI’NDA SALDIRILAR PERVASIZCA SÜRMEKTEDİR’

Soykırımcı Türk sömürgeci devletinin Kürdistan coğrafyasına saldırılarının bir nedeni de tüm inançların ve halkların özgür-eşit ortak yaşamıdır modelidir. İşgalci Türk devletin saldırıları Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyasında yaşayan herkese zarar verdiği bilinmektedir. Ancak en çok zararı da Hristiyan ve diğer farklı inançlardan halklar görmektedir. Hristiyan inancının kutsal günleri olan Noel Bayramı’nda da saldırılarını pervasızca sürdürmektedir.

İNSANLIK ADINA ORTAK MÜCADELE

Hıristiyan alemi için kutsal bir gün olan 25 Aralık Noel Bayramını, savaşın ve zulmün insanlık üzerinde bir kara perde gibi yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Huzur içinde yaşamak isteyen Ortadoğu ve dünya halklarının eşit, özgür yaşaması için insanlığın başına bela olan DAİŞ gibi cihadistlerinin şefi olan faşist Erdoğan’a karşı insanlık adına ortak mücadeleye çağırıyoruz.

 

Ortadoğu ve dünya halklarının barış içinde yaşayacağı dinsel ve etnik bayramlarını huzur içinde kutlayacağı demokratik bir dünya için olan temennimizi bu Noel bayramı vesilesiyle yeniden tekrarlıyoruz. Başkan Apo’nun önerdiği ve şimdiden tüm dünya ve Ortadoğu’da farklı inanç ve halklar tarafından kabul gören demokratik ulus felsefesiyle inançlar arasında ortak yaşamın pekişeceği barış ve huzur dolu bir Noel Bayramı temenni ediyoruz.

 

KCDK-E olarak başta tüm Hristiyan aleminin Noel bayramını kutluyor, bayramın halklar ve inançlar arasında huzura ve barışa vesile olmasını diliyoruz.”