'KCK İstanbul' Davası: 9 kişi için yakalama kararı

'KCK İstanbul Ana Davası'nın duruşmasında 9 kişi hakkında daha yakalama kararı çıkarıldı. Duruşmada yargılama konusu olan tutsaklar, İmralı tecridini de kınadı.

'KCK İstanbul Ana Davası' duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 205 Kürt siyasetçinin yargılandığı davanın duruşmasıya bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Başka bir dosyadan tutuklu olan Eşref Yaşar da bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Duruşmada ilk olarak Erhan Aslan söz alarak savunma yaptı. Aslan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridini kınayarak savunmasına başladı.

Mustafa İpek de, suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, dönemin Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) siyaset akademilerine katıldığını dile getirdi. İpek, maddi durumu kötü olan akrabalarına para yardımında bulunmasının dahi iddianameye suç olarak girdiğini söyledi. 

Ardından söz alan dava avukatlarından Sinan Zincir, geçen hafta savunması alınmayan yargılananlar için yakalama emri yerine zorla getirme kararı çıkarılmasını istedi. 

KARAR

Mahkeme heyeti, Alaattin Güneş, Didem Tanrıöğen, Delil Botan Kahraman, Mehmet Doymaz, Metin Eren, Necla Nergiz, Rahmi Özer, Salih Baykal ve Songül Karatağna hakkında yakalama kararı çıkardı. 

Heyet ayrıca, önceki duruşmada hakkında yakalama kararı çıkarılan Birgül Arvas, Bülent Çakıcı, Cengiz Koçak, Cüneyt Özil, Çetin Ergin, Gökçem Gökberk, Burhanettin Toprak, Hakan Soytemiz, İbrahim Siyahkara, İhsan Eliaçık, Mustafa İpek, Mustafa Polat, Yasin Emektar, Yasin Yalçın, Zeki Şahin, Muzaffer Yaşar, Osman Aslan ve Suna Varsak hakkındaki kararın beklenilmesine de karar verdi.

Duruşma 7 Şubat 2019'a ertelendi.