KCK’den Michalis Charalampidis için başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanları, iki gün önce yaşamını yitiren Kürt dostu Michalis Charalambidis için, “Michalis Charalampidis'in anılarını Kurdistan halkının özgürlük mücadelesinde yaşatacak ve onu her zaman anacağız” dedi.

KCK'DEN MESAJ

Panhellenik Sosyalist Hareket’in (PASOK) yöneticilerinden ve Hareketin Kurucu Bildirgesi'nin editörlerinden Michalis Charalambidis 27 Mart Çarşamba günü öğleden sonra aniden yaşamını yitirdi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanları Besê Hozat ile Cemil Bayık, bu vesileyle bir başsağlığı mesajı paylaştı. Eşbaşkanların Michalis Charalampidis'in ailesi, arkadaşları, Yunanistan, Pontus ve Kurdistan halklarına başsağlığı dilediği mesajı şöyle:

“Sayın Michalis Charalampidis'in yürek yakan vefat haberi bize ulaştı ve biz bundan derin bir üzüntü duyduk. Michalis Charalampidis, Pontus halkının özgürlük mücadelesinin savunucusu ve Kürt halkının büyük bir dostuydu. Charalampidis, onlarca yıl hem Yunanistan'da hem de Ortadoğu'da Kürtler ve Kürt öncüleriyle birlikte oturup kalkmış ve Kürt sorununun çözümü için çalışmıştır. Kendisi aynı zamanda Hareketimizin de dostuydu. 1990'lı yıllarda Suriye'de Önderimiz Sayın Abdullah Öcalan’ı birçok kez ziyaret etmiş ve kendisiyle röportajlar yapmıştır. Başkan Apo esaret altına alındıktan sonra da onun özgürlüğü için kampanyalara katılmış, her alanda haklarını savunmuştur.

Trabzon halkından olan Charalampidis ailesi, Türk devletinin zulüm ve katliamları nedeniyle Yunanistan'a göç etmiştir. Türk devletinin Pontus halkına yaptığı soykırımı gündeme getirenlerden biri olan Charalampidis, dünyanın her tarafında üzerinde durmuştur. Sayın Michalis Charalampidis, Pontus halkının bir militanı olarak öne çıkmış ve Pontus halkının mücadelesini dünyaya duyurmuştur. Aynı zamanda Kürtleri Pontus halkıyla tanıştırmış ve Kürt halkı ile Yunan halkı ve Pontus halkı arasında dostluk köprüsü oluşturmuştur. Kürt sorununun çözümünde sadece bir dost olarak değil, bir arkadaş olarak çalışmıştır. Rojava Devrimi’nin başlamasıyla birlikte Rojava Devrimi'nin bir savunucusu oldu. Aynı zamanda Pontus ve Kürt sorunu üzerine birçok kitap yazıp yayınlamıştır. Ayrıca bu konuda onlarca makale ve röportaj yazıp dağıtmıştır. Dünya çapında Pontus ve Kürt sorununun uzmanı olarak onlarca konferans, seminer ve panelde Pontus ve Kürt sorununun çözümüne ilişkin konuşmalar yapmış, mesajlar vermiştir.

Michalis Charalampidis, tüm hayatı boyunca Yunanistan'da özgür ve eşit bir toplum, adil ve demokratik bir sistem için çalışmıştır. Pek çok alanda emsalsiz çalışmalarıyla Yunanistan'ın saygın bir vatandaşı haline gelmiştir. Vefatı Kürt, Yunan ve Pontus halkları için büyük bir kayıptır. Vefatından derin üzüntü duyuyor, ailesinin ve dostlarının acısını paylaşıyoruz. Bu vesileyle Charalampidis'in ailesine, arkadaşlarına ve meslektaşlarına, tüm Yunan ve Pontus halkına başsağlığı dileriz.

Michalis Charalampidis'in anılarını Kurdistan halkının özgürlük mücadelesinde yaşatacak ve onu her zaman anacağız.”