KCK Halklar ve İnançlar Komitesi: Ramazan'da şehitlerimize daha çok sahip çıkalım

Ramazan Bayramı’nı kutlayan, KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, "Kürdistanlılar olarak bu bayramda şehitlerimize çok daha fazla sahip çıkalım. Anılarına daha güçlü sahip çıkarak soykırımcı faşist düşmanın saldırılarına yanıt verelim" açıklamasında bulundu.

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Ramazan Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Müslüman halkların günümüzde demokrasi mücadelesi vermesinin ibadet kadar kutsal bir görev haline geldi vurgulanan KCK açıklamasında şunlar belirtildi.

"Ramazan Bayramı'nın İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık getirmesini diliyoruz. Bu yılki bayram, demokratik özgür ve adil bir dünya için verilen mücadeleye güç katsın diyoruz. Başta Kürdistanlı Müslümanlar olmak üzere ibadetlerinde tüm insanlık için iyilik, doğruluk, hak ve adalet temennisinde bulunan Müslümanların bayramını kutluyoruz.

Müslüman halkların günümüzde demokrasi mücadelesi vermesi, ibadet kadar kutsal bir görev haline gelmiştir. Müslümanlar, içinde bulundukları yaşam koşullarını ve adı ne olursa olsun mevcut siyasi rejimleri kabul etmemelidir. Bu günün dünyasında eşitlik, özgürlük mücadelesi vermenin ahlaki, insani ve Muhammed'i İslam'ın da gereği olduğunu vurgulamak istiyoruz. İslam'ın ancak böyle bir mücadele ile mezhepçi, milliyetçi ve soykırımcı diktatörlerin elinden ve istismarından kurtarılarak temsil ettiği demokratik değerlerle buluşturula bileceğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

ÖZGÜR YAŞAMI İNŞA ETMEK İÇİN MÜCADELEMİZİ DAHA DA YÜKSELTMELİYİZ

Bu bayram münasebetiyle Arap, Fars, Türk, halkları başta olmak üzere tüm Müslümanları halkların demokratik birliğini güçlendirmeye, kardeşlik içinde hareket etmeye davet ediyoruz. Ortadoğu Müslüman halklarımız başta olmak üzere tüm halkları demokratik bilinç ve ortak inançla, insanlık düşmanı faşistlere, mezhepçilere, din istismarcısı saray ve saltanat düşkünlerine karşı mücadelelerini yükseltemeye çağırıyor, Ramazan Bayramlarını kutluyoruz. Bu bayramın en başta da Ortadoğu'ya barış ve kardeşlik getirmesini diliyoruz.

Değerli Kürdistanlılar

Kürdistan halkı bu yıl ki bayrama sömürgeci, soykırımcı AKP-MHP faşist rejiminin saldırıları altında girmiştir. Kürtler, inkarcı Türk devletinin soykırım saldırılarından ötürü varlığı ve kazanımları tehlike altında bir halktır. Bu sebeple Kürtler, herkesten ve her şeyden önce kendisine dönük bu tehlikeyi bertaraf etmek zorundadır. Halk olarak soykırım saldırılarını yenilgiye uğratıp demokratik ve özgür bir yaşam inşa etmedikçe rahat yüzü görmeyeceklerini bilerek mücadelesini büyütmelidir.

İçinden geçtiğimiz süreçte bize kazandıracak tek şey gerilla gibi direnmek ve mücadele etmektir. Gerilla direnişiyle birleşmek, her yerde ve zamanda gerilla gibi eylemci olmak şarttır. Her biçimde gerillaya katılmak bugün için olmazsa olmazımızdır diyerek her yerde mücadele etmek, kutsal bir görev olarak görülmelidir. Rêber Apo üzerindeki tecridi kırmanın, zindanda direnen yoldaşlara cevap olmanın ve özgürlüğü sağlamanın tek yolu artık budur. Bu bayram vesilesiyle tüm Kürdistanlılara çağrımız sömürgeci faşist Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı direnişlerini büyütmektir.

SOYKIRIM SALDIRILARI ULUSLARARASI BİR KONSEPT

Kürt halkının en doğal hakkı olan anadilini dahi yasaklamış bir devletin ‘benim Kürtlerle sorunum yoktur’ demesinin soykırım tehlikesinin ne kadar büyük olduğunu gösterdiği unutulmamalıdır. İşbirlikçi Kürtlerin açıklamalarıyla soykırımcı Türk devletinin yanında saf tutması, soykırım saldırılarının uluslararası bir konsept olduğunun da göstermiştir. Bu sebeplerle başta Başur ve Bakur Kürdistan halkımız olmak üzere tüm Kürtlerin karşı karşıya olduğu tehlikeyi görerek ayağa kalkması tarihi bir görev olmaktadır.

Tüm Kürtleri, ulusal birlik içinde mücadelenin çok önemli olduğu bu süreçte, işgalci ve soykırımcı Türk devletinin Kürtler arasına sokmaya çalıştığı nifakı bozmaya çağırıyoruz. Bu fitne ve fesada karşı ortak mücadeleyi yükseltmenin gereğini bir kez daha hatırlatıyor tüm Kürdistanlı Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutluyoruz.

ŞEHİT AİLELERİ İLE DAYANIŞMAMIZI EN ÜST DÜZEYDE GÖSTERELİM

Kürdistanlılar olarak bu yılki bayramda tüm yıllardan çok daha fazla şehitlerimize sahip çıkalım. Şehitliklere kitlesel ziyaretlerde bulunup şehitlerimizi analım. Anılarına daha güçlü sahip çıkarak soykırımcı faşist düşmanın saldırılarına yanıt verelim. Başta şehit aileleri olmak üzere tutuklu aileleriyle dayanışmamızı da en üst düzeyde gösterelim. Bizler de hareket olarak bu bayram vesilesiyle Cenga Heftanîn, Cenga Xabur, Pêngava Bazên Zagrosê hamlelerinde şehit düşen yoldaşlar şahsında tüm şehitlerin anıları önünde saygı ve minnetle eğiliyor, şehitlere verdiğimiz zafer sözümüzün gereklerini mutlaka yerine getireceğimizi bir kez daha yineliyoruz. Başta Maxmur ve Lavrion kampındaki direnişçiler olmak üzere tüm Kürdistanlı Müslümanların Ramazan bayramını bir kez daha kutluyor, mücadelelerinde başarılar diliyoruz."