‘KCK’ Malatya davası 7 Haziran’a ertelendi

‘KCK’ Malatya davası 7 Haziran’a ertelendi

Aralarında BDP Malatya İl eş başkanları Gaffar Bayram ve Zehra Göçen'in de bulunduğu 7'si tutuklu 10 Kürt siyasetçinin yargılandığı, "KCK" Malatya davasının duruşması görüldü. 

Malatya'da 19 Haziran 2012 tarihinde yapılan baskınlar sonucu gözaltına alınan ve aralarında BDP Malatya İl Eşbaşkanları Gaffar Bayram ve Zehra Göçen'in de bulunduğu 7'si tutuklu 10 Kürt siyasetçinin yargılandığı davanın duruşması, Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuklu ve tutuksuz yargılananlar ile avukatları katıldı. Kürt siyasetçiler duruşmada tercüman aracılığıyla Kürtçe savunma yaptı. 

Savunmaların ardından müdafi avukatların tahliye talepleri alındı. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu yargılananların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı, 7 Haziran'a erteledi.