KCK, Noel Bayramı’nı kutladı

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Hıristiyan aleminin Noel Bayramı’nı kutladı.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, şunları belirtti: “Mücadeleye başladığı ilk günden beri, halkların ve inançların kardeşliğini ilke kabul etmiş Kürdistan Özgürlük Hareketi olarak, Kürdistanlı Hristiyanlar şahsında tüm Hristiyan aleminin Noel Bayramı’nı kutluyoruz. Bugün vesilesiyle başta Ortadoğu'da olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde yaşanan savaş ve çatışmaların son bulmasını, insanlığın barış, huzur ve sağlık içinde demokratik ve özgür bir yaşama kavuşmasını temenni ediyoruz.

Dini bayramlar, tüm dinlerin ortak vurgusu olan sevgi ve saygıya, barış ve kardeşliğe bir çağrıdır. Halkların bereketi bol, insanca bir yaşam umut ve beklentisinin ifadesidir. Bu umut ve beklentinin gerçekleşmesi için dindarların herkesten çok sorumlu olduğunun hatırlatılmasıdır. Bu yıl ki Noel bayramının, bu duygu ve düşünceleri, inanç ve değerleri daha da büyütmesini diliyoruz.

İnsanlık 2020 yılını, din istismarcısı milliyetçilerin, faşist hükümet ve liderlerin yol açtığı savaş ve şiddet ortamı içinde geçirdi. Bu zorluklara, yılın başından itibaren koronavirüs salgının neden olduğu yeni sıkıntı ve sorunlar da eklendi. Dünyamız miladi 2020 yılını, üst üste gelmiş bu zorluklar içinde tamamlamaktadır. Temennimiz bu yılki Noel Bayramı’nın, tüm bu zorlukların son bulduğu, sağlık ve huzur içinde geçecek yeni bir miladi yıla vesile olmasıdır. İnancımız 2021 yılının, baskıcı milliyetçi faşist hükümet ve liderleri devirecek demokrasi mücadelesinin damgasını vuracağı bir yıl olacağıdır.

Kürdistan Özgürlük Hareketi olarak, halklarımızın kutsal geleneklerine bağlılığımız, umut ve beklentilerine cevabımız özerk Kürdistan ve inançların birlik ve kardeşlik içinde yaşayacakları Demokratik Ortadoğu’dur. Bunun içindir ki en büyük mücadelemizi, dinlerin özünü saptırıp halkların inancını mal ve mülk edinmek için kullananlara, iktidarları için gerçekleri saptıranlara karşı vermekteyiz. İbrahim’i dinlerin mücadele tarihinde de görüldüğü gibi hak ve hakikat savunucularının, zalimlere mutlaka galip geleceğine inancımız tamdır. Bu gerçekliktendir ki yeni bir miladi yılla daha büyük bir inançla giriyoruz.

2021 yılının, kadın özgürlük mücadelesinin daha da büyüdüğü, demokratik değerlerin kutsallık derecesinde kabul gördüğü, ekolojik bilinçle donanmış halkların direnişinin daha da geliştiği bir yıl olacağına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kürdistanlı Ermeni, Asuri, Süryani, Keldani halklarımız olmak üzere tüm Hristiyan aleminin Noel Bayramı’nı bir kez daha kutluyor, herkese sevgi, saygı dolu, barış içinde geçirecekleri bir yıl diliyoruz.”