Kentsel dönüşüm istemeyen halka polis saldırısı

Tozkoparan (Küba) Mahallesi’nde evleri yıkılmak istenen halka polis saldırdı. Elektriği ve doğalgazı kesilen halk, sokaklara çıkarak evlerinin yıkılmamasını istiyor.

Güngören’e bağlı Tozkopran (Küba) Mahallesi’nde 2021’den bu yana kentsel dönüşüm adı altında yıkım yapılmak isteniyor.

2020 Ekim’den bu yana ise mahalleli zorla evlerinden çıkarılmak çalışılıyor. Güngören Belediyesi'nin ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mahalleyi riskli bölge olarak ilan etti. Gecekondularda oturan halkın evlerini boşaltmaları dayatılırken alternatif olarak da sunulan bir şey yok. İki gündür evlerini boşaltmayan mahallelinin elektriği ve doğalgazı kesildi.

Evlerinden çıkmak istemeyen mahalleliye polis saldırdı. TOMA’ların mahalleyi basması üzerine halk birleşerek boşaltmalara karşı çıktı. Polisin biber gazı sıkması üzerine çok sayıda yaşlı hastanelik oldu. Mahalleli evlerini boşaltmamakta kararlı.

Gecekondusunun çatısına çıkan bir kişi, “Bire karşı iki diyorlar, evimize karşı ev istiyoruz. Bizi kentsel dönüşüm adı altında milyarca TL borçlu gösterecekler. İki çocuk babasıyım. Dünden beridir evimizin elektriği, doğalgazı yok” dedi.

Halk halen sokakta.