KESK’liler: Mücadeleye devam edeceğiz

KESK’li emekçiler hukuksuz ve haksız bir biçimde ihraç edildikleri işlerine geri dönene kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

KESK üyesi kamu emekçileri, KHK ihraçlarına karşı tuttuklarını nöbetlerinin seçim sürecinde keyfi bir şekilde yasaklanması ve peş peşe gözaltına alınmalarını düzenledikleri eş zamanlı açıklamalarla protesto etti.

Kamu emekçileri direnişlerinin 69’üncü haftasında Bakırköy Özgürlük Meydanı’nı ve Kadıköy Altıyol’da eş zamanlı açıklama yaptı.

Kadıköy’de Polis ablukası altında alınan Altıyol’da gelen KESK’li emekçiler, hep bir ağızdan, “KHK’ler gidecek, biz kalacağız”, “Direne direne kazanacağız”, “İşimizi geri alacağız”, “Zafer direnen emekçiler olacak” sloganları attı. Kamu emekçiler adına İstanbul KESK Şubeler Platformu sözcüsü Ata Esen konuşma yaptı. Yasaklanan eylemlerinin meşru olduğunu söyleyen Esen, “Kamu emekçiler hak, ekmek mücadelesi veriyorlar” dedi. İşlerini geri alana kadar haklı mücadelelerini devam ettireceklerinin altını çizen Esen, Kartal Meydanı’nda gözaltına alınan KESK’liler için dayanışma çağrısını yaptı.