KESK'lilerin duruşması: Efrîn'de büyük suçlar işlendi

Efrîn işgaline karşı çıkan KESK'lilerin duruşması görüldü.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi 7 kişi hakkında, “Efrîn'e Saldırı Kaosu Derinleştirir!” başlığı ile yayımladıkları yazılı açıklama nedeniyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik, KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz ile avukatları katıldı. Diğer MYK üyeleri mazeret bildirerek, duruşmaya katılmadı. Türk Tabipler Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri de duruşmayı izledi.

 

'BARIŞ YARGILANIYOR'

Bozgeyik söz aldı. Bozgeyik, “Şu anda Ankara Adliyesi’nde yargılanan asıl şey barıştır" dedi.

KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz ise şöyle dedi: "Daha önce soruşturma kapsamında Ankara Emniyeti’nde verdiğim ifade sırasında, polislerin konu ile bütünlüğü olmayan birkaç sosyal medya paylaşımımı dosya eklediklerini gördüm. Ve kendilerine sorduğumda ise şöyle ilginç bir cevap almıştım. Polisler bana, ‘Dosyada bir şey olmadığı için ve dosyayı güçlendirmek için böyle bir şey yaptık’ dediler."

Açılan soruşturmaların ve davaların konfederasyonları ve yöneticilerini kriminalize etmeye yönelik olduğuna işaret eden Gürbüz, "Dünyanın her yerinde sendikalar savaşın karşısında durmuşlardır. Bir sendikacının görevi insan yaşatmak olmadır" diye belirtti.

'BÜYÜK SUÇLAR İŞLENDİ'

Savunmalar sonrasında söz alan sendika avukatı, aynı zamanda İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, ise şunları söyledi: “Şimdi TSK’nin Efrîn’e ne olduğu belli olmayan paramiliter güçler ile yaptığı operasyon sonucu çok büyük suçlar yaşandı."

ERTELENDİ

Ara kararını veren mahkeme heyeti, diğer tutuksuz sanıkların bir sonraki duruşmada hazır edilmesini, ifadesi alınan Mehmet Bozgeyik ile Ramazan Gürbüz’ün duruşmadan veraset etmesini isteyerek, duruşmayı 7 Mart 2019 tarihine erteledi.