KJB’den Zilan festivali çağrısı
KJB’den Zilan festivali çağrısı
KJB’den Zilan festivali çağrısı
KJB Koordinasyonu yazılı bir açıklama yayınlayarak Almanya’da gerçekleştirilecek olan 9. Zilan Festivali’ne katılım çağrısı yaptı.
Önümüzdeki haftasonu gerçekleştirilecek olan festivalin Paris’te katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’e adandığının belirtildiği açıklamada “Mücadele geleneğimiz boyunca Berivanlardan, Beritanlara, Zilanlardan, Semalara, Gulanlara kadın öncülüğü yaşanan süreçlere ivme kazandırmıştır. Zilan yoldaş Önderlik felsefesinde kendini oluşturan kadının özgürlük bilinci, duruşu ve eyleminin sembolü olmuştur. Sema Yüce yoldaş özgürlük çizgisinde kendisini küllerinden yeniden yaratmıştır. Zilan, Sema ve Gulan yoldaşlar mücadelemizde Önderlik çizgisinde anlamlı yaşamda ısrar ve fedai çizgimiz olarak hayat bulmaktadır. Böylesi bir tarihin oluşumunda Önderliğimizin ilk yol arkadaşı, PKK öncü kadrolarından ve kadın özgürlük mücadelemizin efsaneleşmiş öncülüğü olan Sara Sakine Cansız yoldaş belirleyici rol oynamıştır. Bu temelde Sakine Cansız, Rojbin, Ronahi yoldaşlarımız başta olmak üzere tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” denildi.
Festivalin aynı zamanda Avrupa devletlerinin Kürt özgürlük mücadelesi karşısındaki tutumuna karşı güçlü bir tavır anlamı taşıdığının vurgulandığı açıklamada Avrupa’nın dayattığı her türlü köksüzlük, kimliksizlik ve çürütme politikalarına karşı Kürtlerin özgürlüğüne, kimliğine ve değerlerine bağlılıkta ısrarlı olduğunun altı çizildi.
Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Sara, Sakine Cansız yoldaşın anısı etrafında Kürdistan, Ortadoğu da olduğu kadar evrensel alanda da güçlü bir kadın birliği ve dayanışması gelişmektedir. Her gün büyüyen ve güçlenen bu evrensel birlik katliamcı güçlerin asla amacına ulaşamayacağını gösteren çok güçlü bir tutum olmaktadır. Kapitalist moderniteye karşı evrenselleşen özgür kadın birliği ve mücadele ortaklığı zamanın ruhu olmaktadır. 21.yy’da kapitalist modernitenin tüm egemen, köleci ve sömürü sistemine karşı kadın öncülüklü demokratik moderniteyi müjdelemektedir. Avrupa’da bulunan tüm Kürt kadınları bu bilinç ve ruh ile mücadeleyi yükseltmektedir.
Avrupa’da bulunan Kürdistanlı kadınların Zilan festivalini bu kararlılıkla geçmişi çok aşan bir katılımla sahipleneceğine inanıyoruz. Bu temelde tüm kadınları, anaları, dostları festivale katılmaya çağırıyoruz. Bu birlik ve dayanışma ruhu ile Paris katliamını aydınlatma ve hesap sormaya çağırıyoruz.”