Kobanê Davası: Muhalifler terörist ilan ediliyor

Kobanê Davası'nın duruşmasında konuşan eski HDP MYK Üyesi Can Memiş, mahkemenin hukuksuzluğuna dikkat çekti.

Kobanê Davası'nın 3’üncü duruşmasının 2’nci oturumu siyasetçilerin savunmalarıyla devam ediyor. Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sincan Cezaevi Kampüsü’nde yaptığı duruşmada eski HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Can Memiş savunma yaptı.
İddianameye ilişkin konuşan Memiş, soruşturmanın 2014’te açıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Bu anlamda ifadeler 2015 yılında alınmaya başlanıyor. Ben ise ifadeye 2017’de çağrıldım ve herhangi bir kısıtlamaya kalmadan hayatıma devam ediyorum. Sonra Demirtaş ve Yüksekdağ’ın bu dosya kapsamında tutuklandığını öğreniyoruz. Buna rağmen herhangi bir kaygı ve şüpheye geçemeden hayatıma devam ettim. Bir gizli ve açık tanık beyanları var iddianamede. Gizli tanık Mahir kod adlı bir gizli tanığın 2019'da verdiği bir beyan ve açık bir tanığın verdiği ifadeler. Bu soruşturmada Murat Karayılan’la eş pozisyonda tutularak, 37 kere ağırlaştırılmış müebbet sorumlu olma sıfatıyla yargılanıyorum. 9 buçuk ay sonra ne oluyor ki bu gözaltılar başlıyor? Savcılığın gözaltıları bu ayda başlamasının sebebi nedir? Mesele kamu düzeni ise anında güvenlik alınır. Dolayısıyla bu kadar ağır suçlamaları olan bir insan 9 buçuk ay dışarıda bırakılmaz."
Memiş, "Muhalifler terörist ilan ediliyor" diye ekledi.
Memiş’in avukatı Fikret İlkiz,  "Siz bu iddianameyi mahkeme olarak kabul ettiniz. Ama biz neyle suçlandığımızı bilmiyoruz.  Bu ANF iddianamesidir" diye tepki gösterdi.
Mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi.