Kobanê: Gerilla direnişi sahiplenmeli

Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları protesto eden yüzlerce Kobanêli herkesin gerilla direnişine destek vermesi çağrısında bulundu.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarını protesto eden Kobanêliler Jina Azad alanından Şehit Egid alanına kadar yürüdü. Kobaneliler protesto eyleminde “Komplo kaybedecek, özgür irade kazanacak”, “Katliama ve komploya hayır” yazılı pankartlar açtı.

Kitle adına konuşan Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Raperin Kobanê şunları kaydetti: “Uluslararası emperyalist bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Ancak gerilla direnişi ile Türk devletinin saldırılarını boşa çıkardı. Türk devleti gerilla karşısında zafer elde edemiyor. Ancak KDP’yi kullanmak istiyor. KDP Erdoğan’ın iktidarını kurtaramaz. Bunu bilmelidir. Kürt halkı bugünlerin hesabını sorar.”

Herkesin saldırılar karşısında duyarlı olması gerektiğine işaret eden Raperin, “Bu yıl düşmanın kaybettiği ve ihanetin sonlandırıldığı bir yıl olacak.  Gerillanın direnişine destek vermeliyiz” dedi.

Yürüyüş sloganlarla sona erdi.