Kobanê'yi sahiplenme eylemlerine katılan 7 kişiye müebbet

DAİŞ çetelerinin 2014 yılında Kobanê’ye yönelik işgal saldırılarına karşı 6-8 Ekim'de Antep’teki eylemlere katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 7 kişiye müebbet hapis cezası verildi.

Kobanê eylemleri, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tetiklenmişti. DAİŞ ile işbirliği halindeki Türk başbakanının “Buyurun Ayn-el Arap (Kobanê) ta düştü düşecek” şeklindeki söylemi ardından, onlarca kentte protesto eylemleri gerçekleşmişti.

6-8 Ekim isyanı sırasında Antep’de 5 kişi ölmüş, 42 kişi yaralanmıştı.  Bu protestolara ilişkin 10 kişi hakkında açılan davanın Antep 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında 7 kişiye "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan müebbet hapis ve 3 ayrı suçtan toplam 3 yıl 6 ay 14'er gün hapis cezası verildi.

Bu dosyaya ilişkin duruşmada tutuklu yok. Sadece Ayhan Işık ile avukatı duruşmaya katıldı. Işık ve yargılanan diğer kişilerin avukatları beraat talebinde bulundu.

Haklarında müebbet hapis verilen kişiler şöyle: Ayhan, İmam, İbrahim, Mehmet ve Muhittin Işık ile Mehmet Caymaz ve İzzet Nas.

Yedi kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Duruşmaya katılan Ayhan Işık da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aynı dosyadaki N.Ü, A.I. ve A.K.'nin beraatına karar verildi.