Kobanê ve Şengal için çalışıyorlar
Kobanê ve Şengal için çalışıyorlar
Kobanê ve Şengal için çalışıyorlar
Kobanê ve Şengal için dünyanın her yerinden insanlar destek olmaya devam ediyor. Bildiri dağıtan, bağış toplayan çeşitli milliyetten gruplar, bu dayanışmanın insanlık görevi olduğunu söylüyor.
Heyva Sor A Kurdistanê İsviçre yöneticilerinden Lezgin Örnek, İsviçre'deki çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yaptı. Kobanê ve Şengal’le dayanışma amacıyla İsviçre’de Alman ve Fransız kantolarında Heyva Sor çalışanlarının katkılarıyla stantlar açıldığını ifade eden Örnek, bu şekilde toplanan gelirlerin Heyva Sor’a aktarıldığını dile getirdi.
"Cenevre’de üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup yemek standı açarak katkıda bulundu. Yine bu kantonlarda kadınlar aracılığıyla yemek, tatlı vb. benzeri standlar açılarak Şengal ve Kobanê'de bulunan halkımıza yardım katkıları olmuştur" diyen Örnek, Lozan şehrine bağlı Yverdon-les-Bains’de bir grup İsviçreli okul öğrencisinin de Kürt ulusal kıyafetlerini giyerek, halk pazarında Şengal ve Kobanê'ye ilişkin bildiri dağıttıklarını anlattı. Topladıkları bağışları Heyva Sor'a aktardıklarını belirttiği öğrencilerin, 'Dünyanın neresinde olursa olsun insanlık için mücadele etmek en temel görevdir' dediklerini söyleyen Örnek, şu bilgileri de verdi: "Bern bölgesi Biel şehrinde ise bir aydan beri açılan standa Heyva Sor ve Kürt Toplum Merkezi çalışanları halkı bilgilendirmek için Almanca ve Fransızca Şengal ve Kobane üzerine bildiri dağıtıp, bağışlar topladı. Basel, Zürich ve diğer Alman ve Fransız kantonlarında aynı şekilde yardımlar toplanmaktadır."