Kocaeli ve Malatya’da HDP’lilere saldırı

Kocaeli Değirmendere'de stant açan HDP'lilere bir grup, "Değirmendere size mezar olacak, hepinizi öldüreceğiz" diyerek saldırdı. Saldırıda 6 HDP'li yaralandı. Malatya’da da seçim çalışması yapan HDP’liler sopa ve demir çubuklarla saldırıya uğradı.

Kocaeli Değirmendere Meydanı'nda stant açarak seçim çalışması yapan HDP'lilere bir grup "Değirmendere size mezar olacak, hepinizi öldüreceğiz" diyerek saldırdı. HDP Kocaeli İl başkanı Şahabettin Işık ve Emrah Durmuş darp edildi. Saldırı sırasında yaralanan 6 HDP'li Değirmendere Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırganların görüntülere net olmasına rağmen hiçbir saldırgana müdahale edilmezken, polis HDP'lileri ifade almak üzere Değirmendere Polis Merkezi'ne götürdü.

Polis 'gözaltı yapma yetkim yok’ diyerek gözaltı yapmazken, saldırganların olay sonrasında polislerin yanına giderek 'çok teşekkür ederiz' demesi dikkat çekti.

MALATYA’DA SEÇİM ÇALIŞMASI YÜRÜTEN HDP’LİLERE SALDIRI: 4 YARALI

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde seçim çalışması yapan HDP’liler önce bir grubun sözlü saldırısına uğradı ardından sopa ve demir çubuklarla saldırıya uğradı. Saldırı sonucu 4 HDP’li yaralandı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre milletvekili adayı Mehmet Tuncel olayla ilgili, “3 milletvekili adayı ile birlikte Hekimhan’ da seçim çalışması yaparken bir grup önce sözlü saldırıya ardından da sopa ve demir çubuklarla saldırı yaptı. Saldırıda partimiz mensubu 4 arkadaş aldıkları darbe sonucu yaralandı. Hastanede tedavi altına alındılar. Bizler emniyete gelip suç duyurusunda bulunduk. Saldırının planlı olduğu kanısındayım. Önce sayıları az olmasına rağmen fiili saldırı sırasında sayıları 50-60 kişiye ulaştı” diye konuştu.