GÖRÜNTÜLÜ

Köln'de 20 bin kişi HDP için yürüdü

Köln'de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, HDP'ye dönük siyasi soykırıma karşı yürüdü. 20 bin civarında kişinin katıldığı yürüyüşte, herkese AKP'ye karşı direnme çağrısı yapıldı ve kazananın halklar olacağı vurgulandı.

HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ'ın da aralarında olduğu milletvekillerinin tutuklanması, Almanya'nın Köln kentinde yapılan kitlesel bir yürüyüş ve miting ile protesto edildi.

Yürüyüş, aralarında NAV-DEM, AABF, HDH ve ABDEM'in de bulunduğu Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu bileşenleri tarafından "Türkiye'de halklarımızı AKP-MHP faşizmine teslim etmeyeceğiz " şiarıyla gerçekleşti. Ülkede yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının katıldığı yürüyüş, saat: 13.00'da Ebertplatz'da başladı. 
20 bin kişinin katıldığı yürüyüşte, HDP bayraklarının yanı sıra Almanca ve Türkçe "Ellerini HDP ve milletvekillerinden çek", " Faşizme karşı omuz omuza", Diktatör Erdoğan" gibi pankartlar taşındı. Yürüyüşte, sık sık "Katil Erdoğan", "Dün Hitler, bugün Erdoğan", "Yaşasın HDP" sloganları atıldı. Kent merkezinde yapılan 1 saatlik yürüyüşten sonra kitle, Heumarkt'a gelerek burada bir miting düzenledi.

'SALDIRILAR BİZİ GÜÇLENDİRİR'

Saygı duruşu ile başlayan mitingin açılış konuşmasını yapan KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç, "Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, bizi, buradaki tabloyu temsil ediyor. HDP bütün hakların sesidir. 7 Haziran'daki başarısına tahammül edemeyen Erdoğan, HDP ve Kürtleri hedef aldı. Bu saldırılar bizi güçlendirir" dedi.
Demokratik Güç Birliği adına konuşan Doğuş Ali Birdal ise Almanya-Türkiye ilişkisine tepki göstererek, "AKP, terör devleti olduğunu ortaya koydu. Türkiye'de yapılanlar açık bir darbedir. Herkesin buna karşı çıkması gerekiyor" diye konuştu.

REXINGER: ERDOĞAN HEPİMİZ İÇİN TEHLİKE; DURDURULMALI!

Almanya Sol Parti Eş Başkanı Bernd- Rexinger ise Demirtaş ile geçtiğimiz günlerde görüştüğünü belirterek, şunları söyledi: "Maalesef şu anda içeride. Çok üzgünüm. Her iki eş başkanın derhal serbest bırakılması gerekiyor. Biz Erdoğan'ın diktatörlüğünü kurumsallaşmasına izin veremeyiz. İnsanlar düşüncelerinden dolayı tutuklanmamalı. Bu bir diktatörlüktür. Merkel ve AB ülkeleri de sorumludur. Merkel hükümeti derhal ilişkilerini kesmeli ve AB de üyelik sürecini dondurmalı. Almanya silah satışı durmalıdır. Kürt katliamı durdurulmalı; Erdoğan sadece Türkiye için değil, bütün dünya için tehlikelidir."
Rexinger, uluslararası kamuoyunu HDP ile dayanışmaya çağırdı.

MAT: DİRENMEYE DEVAM

AABF Başkanı Hüseyin Mat ise AKP'nin baskılarının kendilerini yıldıramayacağını hatırlatarak, "Tarihte bu baskılara alışığız. Biz Kürtler, Aleviler, devrimciler asla boyun eğmeyeceğiz. HDP'ye yönelik bu operasyonlar da bunun içindir. Biz direnmeye devam edeceğiz" dedi.

Miting, birçok kurum temsilcisinin konuşmasının ardından sanatçılar Diyar, Deniz Deman ve Hozan Cevad'ın müzik dinletisiyle devam etti.
 

...