Komalên Ciwan: Onurlu direniş içinde yer alın

Komalên Ciwan: Onurlu direniş içinde yer alın

 

Komalên Ciwan Koordinasyonu Türk devletini uyararak, “Kürdistan’da yapacağınız her katliam ve tutuklamanın cevabı meşru savunma temelinde verilecektir” dedi. Açıklamada, Kürdistan gençliğine onurlu direniş içinde yer alma çağrısı yapıldı.

Komalên Ciwan Koordinasyonu yazılı bir açıklama yaptı. Tüm dünyaya ilham kaynağı olan Kürt gençliği ve halkının direnişini selamlayan Komalên Ciwan,  “Bilindiği üzere Kobanê ve Şengal direnişleri ile Kürdistan’da yazılan tarih artık sadece bu coğrafya ile sınırlı olmanın ötesinde Ortadoğu’da demokrasi ve özgürlük mücadelesi ile tüm dünyaya hem direnişi hem de sistemi ile örnek olacak konuma gelmiştir. Bu gerçekliğin farkına varan sadece özgürlük mücadelesi veren halklar değil, iktidarcı, sömürücü devlet güçleri de bu durumu kendi cephelerinden değerlendirmektedir. Bu nedenle özellikle bu direniş sürecinde tüm Kürdistan halkının tek yürek olup direnişe güç verdiği ve özgürlükteki ısrarını dayattığı 6-7 Ekim serhildanları işgalci faşist devlet güçleri tarafından korku ile karşılanmış ve Kuzey Kürdistan da soykırım politikaları yine baş göstermiştir” dedi.

‘TÜRK DEVLETİ KÜRDİSTAN GENÇLİĞİNDEN KORKUYOR’    

 “Önderliğimizin müzakere taslağının tartışıldığı bugünlerde devletin bu taslağa göre adım atmaması ve cevap vermemesi Kuzey Kürdistan da mücadele ile kendi çözümümüzü yaşamsallaştıracağımızı açıkça göstermektedir” denilen açıklamada, “Güvenlik yasası ile katliam fermanı veren hükümet gözaltı ve tutuklamalarla halkımızın özgürlük kararından vazgeçeceğini sanmaktadır. Ekim serhildanları ile katlettiği gençlerden, sonrasında başlattığı tutuklama operasyonlarından ve en son çıkarılan güvenlik yasasının içeriğinden çok iyi anlaşılmaktadır ki TC. güçleri en fazla Kürt gençliğinden korkmaktadır. Bugün Kürdistan’ın her yerinde ve Kobanê de özgürlük için direnen ve buna öncülük eden Kürdistan gençliği mücadele ve direnişini bu öncülük bilinci ile daha da yükseltmelidir. Halkımıza, toprağımıza ve kimliğimize karşı her türlü saldırı karşısında meşru savunma hakkını kullanmalıdır. Meşru savunma hakkı yapılan saldırıya göre mutlaka olmalıdır. Özellikle Kürdistan gençliği direnişin ve özgürlük kararının en üst düzeye çıktığı bugünlerde tutuklama ve gözaltı operasyonlarına karşı bu meşru savunma hakkını etkili biçimde kullanmalıdır.  Her konuda Kürdistan devrimine öncülük eden gençlik bu konuda da yapılan operasyonları boşa çıkaracak öncülüğü kendine en temel görev olarak görmelidir” ifadeleri yer aldı.

‘KAZANACAĞMIZ ÖZGÜRLÜK VAR’       

“Gençlik hareketi olarak TC devletini ve tüm kolluk görevlerini uyarıyoruz” diyen Komalên Ciwan Koordinasyonu, devamlar şunları belirtti: “Katliam ve tutuklamalarla Kürdistan da yanan özgürlük ateşini söndüremezsiniz. Kürdistan’da yapacağınız her katliam ve tutuklamanın cevabı meşru savunma temelinde verilecektir. Yapılan her tutuklama karşısında Kürt gençliğinin de ülkemizi işgal eden kolluk güçlerini tutuklama hakkı vardır. Özgürlük devrimine gün be gün yaklaştıkça engel olmaya çalışan ve halkımıza saldıran, katleden tüm güçler halkımıza düşmanlık yapmaktadır.  Bu düşmanlığın cevabı en meşru bir hak olarak kuşkusuz olacaktır.  Kaybedecek bir şeyimiz yok ama kazanacağımız bir özgürlük var. Kürdistan gençliği halkımızın özgürlük özlemi için en üst düzeyde direnmeye ve mücadele etmeye hazırdır.

      Özgürlük, aktif savunma ve direniş ile gerçekleşecektir. Bu nedenle özgürlüğümüze ve değerlerimize el atan her türlü saldırının cevabı devrimci ruh ile verilmelidir.  Kürdistan devrimine öncülük böyle yapılmalıdır.  Bu temelde Kürdistan gençliğini bu onurlu direniş içinde kendini ve halkını savunmaya çağırıyoruz mücadelelerinde başarılar diliyoruz.”