KOMAW, Mayıs Ayı Şehitlerini andı

KOMAW, mayıs ayında şehit düşen Mehmet Karasungur, Haki Karer, Ozan Mizgin şahsında tüm şehitleri andı.

KOMAW, Mayıs Ayı Şehitleri için yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Tüm halkların geçmiş mücadele tarihlerinde, önemi olan ve unutulmayan gün ve ayları olmuştur. Kuşkusuz Kürdistan ulusal kurtuluş mücadelesinde de önem arz eden önemli ve kutsal kabul edilen günler olmuştur. Bu önemli aylardan birisi de Mayıs ayıdır. Mayıs ayının ezilenler, devrimciler, Kürtler ve daha önemlisi Kürt özgürlük hareketi için son derece önemli olduğu hep vurgulanmıştır" denildi.

'ULUSAL BİRLİK İÇİN ŞEHİT OLDU'

"Mayıs ayı emek, mücadele, sınıf ve dünya emekçileri için ortak bir aydır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Mayıs ayı, aynı zamanda Kürt ulusal mücadelesinde Şehitler Ayı olarak tarihe geçen bir aydır. Özellikle bu ayda, döneme damgasını vurmuş ve sembol olmuş, şehit olmuş kahraman Kürt evlatları vardır. Bunlardan biri, Mehmet Karasungur'dur. Şehit Karasungur, ulusal birliği sağlamak için mücadele etmiş ve bu uğurda şehit olmuştur. Bu çabanın ne kadar önem arz ettiği, bugün yaşanan TC devletinin Güney Kürdistan işgal ve katliam girişimlerinde, KDP’nin ön ayak olması durumunda görülüyor. Ulusal birliğin ne kadar önem arz ettiği aşikardır.

 'ENTERNASYONALİST RUHLA MÜCADELE ETTİ'

Bu ay şehit düşen diğer kahraman Haki Karer'dir. Haki arkadaş, ırk, din, mezhep, ulus gözetmeksizin enternasyonalist ve devrimci bir ruhla mücadele etmiş, Kürdistan ve Türkiye devrim mücadelesinde örnek bir devrimci önder abidesi olmuştur.

 'SANATÇILARIN SORUMLULUĞUNU HATIRLATTI'

Bu ayda şehit olan ve kadın mücadelesine öncülük eden Ozan Mizgin arkadaşı da saygı ile anıyoruz. Şehit Mizgin, aynı zamanda sanatsal alanda da örnek teşkil eden bir öğretmendir. Sanatçıların da demokrasi mücadelesinde sorumluluklarının olduğu mesajını vermiştir.

 
Her sene Mayıs şehitlerimizi kitlesel bir şekilde anıyoruz. Bu sene de halkımızla birlikte güçlü bir şekilde anacağız. Şehitlerimiz zaten tüm yaşam alanlarımızda bizimle birliktedirler. Çünkü onlar bize devrimci ruh, bilinç, düşünsel maya veren öncülerdir. Bizler, onlara her alanda borçluyuz, bu bilinçle Mayıs ayı şehitleri şahsında tüm Kürdistan ve devrim şehitlerini saygıyla, hürmetle ve minnetle anıyoruz."