KOMAW ve PYD'den bayram mesajı

KOMAW ve PYD, Ramazan Bayramı'nı kutladı, bayramın savaş ve işgalin sona ermesine vesile olmasını diledi.

Avrupa Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW) ve Demokratik Birlik Partisi (PYD), yazılı açıklamalar yaparak Ramazan Bayramı'nı kutladı.

KOMAW, "Biz Avrupa'da yaşayanlar, sevdiklerimizden uzak bir bayram geçireceğiz. Ama gönüllerdeki birlikteliğimizi de en güzel bayram mesajları ile ifade etmeye devam edeceğiz" dedi.

Başta şehit aileler olmak üzere herkesin bayramının kutlandığı açıklamada, "Ne yazık ki şehit analarımız ve şehit ailelerimiz bu bayramları gönül rahatlığıyla kutlayamıyor. Ya zamanlarını cezaevi önünde çocukları ile görüşmek için geçiriyor yada çocuklarının şehit mezarları TC devleti tarafından yıkılmasın, tahrip edilmesin diye nöbet tutuyorlar. Ama hiçbir zaman yılmadan, yorulmadan zulme karşı mücadele eden analarımızın bu direnişini kutluyoruz" denildi.

PYD: İŞGALİN BİTMESİNE VESİLE OLSUN

PYD, bayram mesajında şunları kaydetti:

“Bütün Suriye ve Kuzey ve Doğu Suriye halkının kutsal Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz. Bu bayramın Suriye’deki bütün savaşın, yıkımın, hak ihlalinin ve işgalin durmasına vesile olmasını diliyoruz. Aynı zamanda bayramın toprağından göçertilen yurttaşların geri dönmesine ve Türk işgalinin sona ermesini temenni ediyoruz.”