Kongra Gel: Cumartesi kimse evde kalmamalı, işe gitmemeli
Kongra Gel: Cumartesi kimse evde kalmamalı, işe gitmemeli
Kongra Gel: Cumartesi kimse evde kalmamalı, işe gitmemeli
Kongra Gel, Kobanê'de direnenlerin mutlaka kazanmak zorunda olduklarının bilinci ve inancı ile direndiklerine dikkat çekti. Kobanê’ye yönelik tehlikenin devam ettiği için acil desteğe ve sahiplenmeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Kongra Gel, 1 Kasım'daki yürüyüşe katılım çağrısı yaptı: "Cumartesi günü hiç kimse evinde kalmamalı, işe gitmemeli, bu temelde Kobanê direnişine ve şehitlerimize en güçlü bir şekilde sahip çıkılmalıdır."
Kongra Gel Eşbaşkanlığı 1 Kasım'da düzenlenecek Kobanê eylemlerine katılım çağrısında bulundu.
Dünya tarihinde yeni bir milat olarak yer alan Kobanê direnişinin, 46 gündür DAİŞ faşizmine karşı kahramanca direndiğinin belirtildiği açıklamada, "İnsanlığın yarattığı tüm değerleri yok ederek kendi karanlık dünyalarını halklarımıza dayatmak isteyen soykırımcı barbarlara karşı, YPG, YPJ, Furkan El Firat savaşçıları ile birlikte Kobanê halkı, halklarımızı ve insanlığın değerlerini savunmaktalar" denildi.
Kobanê direnişinin kaderinin artık sadece Kobanê ve Rojava'yı değil, başta bölge halkları olmak üzere tüm dünya kamuoyunu ve insanlığı etkilediğine dikkat çekilen açıklamada, "Kobanê direnişinin sırrı buradadır. Direnişin militan ruhunu, fedai ruhunu yaratan bu tarihsel gerçekliktir. Yani Kobanê de direnenler, mutlaka kazanmak zorunda olduklarının bilinci ve inancı ile direnmekteler" diye devam edildi.
'KOBANÊ YENİLGİSİNİN SONLARI OLACAĞINI BİLİYORLAR'
Kongra Gel Eşbaşkanlığı, açıklamasında şunları kaydetti:
"IŞİD’in faşist karayüzlü barbar sürüleri de, Kobanê yenilgisinin kendi sonlarının başlangıcı olacağını biliyorlar ve bunun için tüm imkânlarını zorlayarak sonuç almaya çalışıyorlar.
IŞİD barbarlarının yaptığı katliam ve soykırımlar nedeniyle günümüzde dünya insanlığı, II. Dünya savaşında Hitler faşizminin yarattığı tehlikeye benzer bir felaket ile karşı karşıyadır.
Hitler faşizmi nasıl ki II. Dünya Savaşında karşıt kutuplar olan Müttefik Güçleri ortak mücadeleye mecbur ettiyse, Ortadoğu'da adeta III. Dünya Savaşının yaşandığı günümüzde de IŞİD faşizmine karşı yeni güç dengelerinin oluşması ve bu temelde güçlü bir mücadelenin yürütülmesi zorunludur. Aksi takdirde tüm insanlık bu felaketten zarar görecektir.
Kobanê heybetli direnişiyle, Kürt halkının yaşadığı tüm coğrafyalar başta olmak üzere ilerici insanlığı ve IŞİD faşizminin insanlık için yarattığı felaketi gören herkesi ayağa kaldırdı. Ve Kobanê direnişi, insanlığın ortak değerlerini koruyan bir umut, moral güç ve ortak vicdan oldu."
'KOBANÊ'NİN ACİL DESTEĞE VE SAHİPLENMEYE İHTİYACI VAR'
Kobanê`ye yönelik tehlikenin devam ettiği için acil desteğe ve sahiplenmeye ihtiyacı olduğunun ifade edildiği açıklamada, içlerinde Nobel ödülü alan çok sayıda şahsiyetin de yer aldığı akademisyenler, sanatçılar, aydınlar ve siyasetçilerin ortak imzası ile “1 Kasım günü İnsanlık ve Kobanê için dünya yürüyüşü” için yapılan çağrının oldukça önemli olduğu belirtildi. "Bu çağrıyı yapan değerli insanları Kongra Gel adına saygıyla selamlıyoruz" denilen açıklamada, şu çağrı yapıldı:
'KİMSE EVİNDE KALMAMALI, İŞE GİTMEMELİ'
"Tüm halkımızı, birlikte yaşadığımız halkları ve dostlarımızı bulundukları tüm alanlarda 1 Kasım dünya Kobanê günü için yapılan bu yürüyüşlere kitlesel olarak katılmaya çağırıyoruz.
1 Kasım cumartesi günü hiç kimse evinde kalmamalı, işe gitmemeli, bu temelde Kobanê direnişine ve şehitlerimize en güçlü bir şekilde sahip çıkılmalıdır."