KONGRA-GEL: Roboski, Erdoğan’ın kabusu olmaya devam edecek

KONGRA-GEL: Roboski, Erdoğan’ın kabusu olmaya devam edecek

Roboski Katliamı’nın yıldönümüne ilişkin bir açıklama yayınlayan KONGRA-GEL Eşbaşkanlığı, “Katliamın emrini vereni, herşeyin sorumlusu olanı herkes çok iyi biliyor. Şüphesiz bu kişi, Roboski kelimesini duyunca panikten dengesi bozulan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan başkası değildir. Sorumlusu kendisi olduğu için gerçeği itiraf edemiyor. Ama itiraf etmeyinceye kadar da Roboski Tayyip Erdoğan'ın kabusu olmaya devam edecek” dedi.

Yarısından çoğunun 18 yaşın altında olan 34 Kürt gencinin Roboski’de F-16 savaş uçakları tarafından paramparça edilerek, katledilmeleri üzerinden iki yıl geçtiğini belirten KONGRA-GEL Eşbaşkanlığı, “Tam iki yıldır katliamın kimin emri ile yapıldığını söylemiyorlar” dedi.

İki yıldır başta anneler olmak üzere Roboski köylülerinin feryatlarının duymazdan gelindiğini vurgulayan KONGRA-GEL Eşbaşkanlığı “AKP devleti üç maymunları oynuyor. Ama Roboski'nin feryadı tüm Kürt halkının ve vicdan sahibi herkesin feryadı ile buluştu, büyüdü ve tüm dünyaya yayıldı. Giderek daha da büyüyecek. Katillerin kurtulma şansı yok. Roboski hakikatinden hiç kimsenin kurtulma şansı yoktur” diye devam etti.

“Aslında katliamın emrini vereni, herşeyin sorumlusu olanı herkes çok iyi biliyor. Şüphesiz bu kişi, Roboski kelimesini duyunca panikten dengesi bozulan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan başkası değildir” diyen KONGRA-GEL Eşbaşkanlığı sorumlusu kendisi olduğu için gerçeği ifade edemediğini de belirtti. Ama itiraf etmeyinceye kadar da Roboski, Tayyip Erdoğan’ın kabusu olmaya devam edeceğini vurguladı.

Tarihten bugüne kadar yapılan Kürt katliamlarının üstünün kapatıldığı, hesap sorulmadığı belirtilen açıklamada şunlara dikkat çekildi: “Hesap sorulamadı. Belki Erdoğan bunun da üstünün kapatılacağını düşünüyor. Ama çok büyük yanılıyor. O devir geçti.

Artık Kürt halkı eskisi gibi sahipsiz ve güçsüz değildir. Günümüzde tarihi yeniden yazan Kürt halkı, başta Roboski olmak üzere yapılan katliamların hesabını soracaktır.

Yalan ve talan politikaları ile yanıltılan ve aldatılan insanlar, Roboski katliamı ile AKP ve Erdoğan gerçeğini açıkça gördüler. Bundan dolayı da kendilerine destek veren Türkiye toplumunun vicdanında her geçen gün daha da eriyorlar.

Roboski katliamı ile asıl korkutulmak ve sindirilmek istenen Kürt halkıdır. Halkımız bu bilinçle örgütlediği toplumsal ve ulusal dayanışması ile Roboskili ailelerin acılarını paylaşarak azalttı. Roboski'nin vicdanlarda yaktığı ateşten, Erdoğan'ın kurtulma şansı yoktur.”

“Şêx Seîd, Gelîyê Zîlan, Dêrsim, Sason, 33 kurşun, Sivas, Maraş vb. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bilinen bu katliamları yapan zihniyet ile Roboski katliamını yapan zihniyet aynıdır” denilen açıklamada, ya bu zihniyetin değişeceği ve Roboski’den başlayarak devletin katliamcı ve soykırımcı kendi gerçeği ile yüzleşeceği, buradan da başlayarak barış ve çözüm için adım atacağını, ya da AKP’nin de geçmiş hükümetler gibi, siyasi sahneden silinip gideceğini vurguladı. KONGRA-GEL Eşbaşkanlığı Erdoğan’ın bundan hiç şüphe duymaması gerektiğini de belirtti.

Açıklamada son olarak, “Bu temelde Roboski katliamının ikinci yıldönümünde tüm halkımızı bulunduğu her alanda AKP devletinin faşizmini protesto etmeye ve direniş ruhunu yükseltmeye çağırıyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha Roboskili şehit ailelerinin acılarını içtenlikle paylaşıyor, onurlu direnişlerini saygıyla selamlıyoruz” dedindi.