Kürt gençleri 1 Aralık’ta Berlin’de PKK yasağını protesto edecek

Kürt gençlik hareketi “Tevgera Ciwanên Şoreşger”, gençleri 1 Aralık’ta Berlin’de PKK yasağının protesto etmek için sokaklara çıkmaya çağırdı.

Almanya’nın PKK yasağının 25’inci yıldönümünde başkent Berlin’de 1 Aralık günü büyük bir yürüyüş öngörülüyor. Onlarca sivil toplum örgütünün öncülük ettiği yürüyüşte, PKK yasağı, özgürlükleri kısıtlayan politikalar ve milliyetçilik protesto edilecek.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençler Hareketi) yazılı bir açıklama ile gençleri yürüyüşe katılamaya çağırdı. Gençlik hareketi, özellikle Efrîn işgali sırasında kullanılan Alman tanklarına dikkat çekerek, “Kürdistan gençliği bunu asla unutmayacaktır” dedi.

Almanya’daki PKK yasağını hatırlatan hareket, “Almanya’da 25 yıldır Kürdistan halklarına karşı bir silah olarak kullanılan PKK yasağı böyle bir zihniyetin ürünüdür ve gayrimeşrudur. Kürdistan halklarının özgürlük mücadelesini ve bu mücadelenin önderlerini ‘terörist’ olarak niteleyen Almanya ve ABD gibi devletler Türk sömürgeciliğinin çıkar ortakları olduklarını açıkça ilan etmekteler” diye belirtti.

“Türk faşizminin Almanya’da da uygulanmasına izin vermeyeceğiz” diyen devrimci gençler, “1 Aralık’ta Berlin’de PKK yasağına karşı gerçekleştirilecek yürüyüşe tüm Kürdistanlı ve enternasyonalist gençliği güçlü bir şekilde katılmaya ve faşizme karşı her yerde başkaldırmaya çağırıyoruz” diye noktaladı.