Fransa, Avusturya ve İsviçre'de protesto eylemleri

ABD’nin PKK’li yöneticilerin başına ödül koyma kararı, Fransa'nın yasak kararı ve Öcalan’a yönelik tecrit, Fransa, Avusturya ve İsviçre'de protesto edildi.

ABD’nin PKK ve KCK yöneticileri Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Murat Karayılan’ın başına ödül koyma kararı, Marsilya’da düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

ABD Konsolosluğu önünde toplanan bir grup Kürt, “Hepimiz PKK’liyiz”, “Katil Eroğdan, işbirlikçi Trump” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarını attı.

Ellerinde PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan eylemciler, ABD’nin kararını kınayan dövizler de taşıdılar.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türk devletinin Öcalan’a uyguladığı tecrit ve Rojava’ya yönelik saldırılar protesto edildi.

Opera meydanında düzenlenen eyleme Viyana Demokratik Kürt Toplum Meclisi öncülük etti. Eylemde PKK ve YPG bayrakları taşınırken, meydanda kurulan bir çadırda Öcalan’ın durumuna ilişkin bildiriler dağıtıldı. Çadır eylemi Cuma günü de aynı yerde saat 14.00’te yapılacak.

İsviçre’nin St Gallen ve Basel kentlerinde ise ABD’nin PKK ve KCK yöneticilerinin başına ödül koyma kararı, Fransa’nın Strasbourg’daki eylemi yasaklaması ve Öcalan’a tecrit protesto edildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger İsviçre’nin acil eylem çağrısıyla akşam saatlerinde Basel'deki Markplatz‘ta bir araya gelen Kürt gençleri buradan Öcalan posterleri ile “Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a statü” pankartı taşıyarak Claraplatz alanına doğru yürüyüşe geçti.

Kent merkezindeki yürüyüşte sık sık, “Bijî serok Apo”, “Bê serok jiyan na be”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından Claraplatz’ta basın açıklaması yapıldı. Tevgera Ciwanên Şoreşger İsviçre adına yapılan açıklamada “Bizler Kürdistanlı gençler olarak Fransa devletinin almış olduğu bu kararı tanımıyoruz. Tüm demokratik haklarımızı kullanarak Önderliğimiz özgürleşinceye kadar eylemselliklerimize kesintisiz olarak devam edeceğiz” denildi.

Demokratik Toplum Merkezi-St Gallen öncülüğünde Globus önünde bir araya gelen bir grup eylemci, miting gerçekleştirdi. PKK, YPG, YPJ, KCK bayrakları ile Öcalan posterlerinin taşındığı eylemde Almanca sloganlar atıldı. Eylem, bildirilerin okunmasının ardından sonlandırıldı.