'Kürdistan faşizme yine mezar olacak!'

Rojava Enternasyonalist Komünü, Enternasyonalist Genç Kadınlar ve RiseUp4Rojava Ağı, Türk devletinin gerilla alanlarına saldırısına karşı eyleme çağırdı.

Rojava Enternasyonalist Komünü, Enternasyonalist Genç Kadınlar ve RiseUp4Rojava Ağı Koordinasyonu, yazılı açıklama yaparak, Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılara karşı eylem çağrısında bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Faşist Türk ordusu 23 Nisan Cuma günü, Güney Kürdistan’da yeni bölgeler işgal etmek amacıyla, Avaşin, Metina ve Zap bölgelerine yönelik bir kara harekatı başlattı. İlk olarak Avaşin bölgesindeki Mamreşo’nun bombalanmasının ardından, bölgeye helikopterlerle Türk askeri birlikleri indirildi. Bombardımanlar ve karadan yapılan saldırılar sonrasında Metina, ardından da Zap bölgesine yayıldı. İşgal karşılıklarına derhal cevap veren gerilla güçleri ise Faşist Türk ordusuna ağır darbeler indirdi.
Avaşin, Metina ve Zap bölgelerinin hepsi gerilla güçlerinin kontrolündeki Medya Savunma Alanları içinde yer almaktadır ve Medya Savunma Alanlarına yapılan her saldırının devrimin bütününe, dolayısıyla da Rojava’ya, Kürdistan’daki anti-faşist mücadeleye, bölgeye ve hepimize yönelik bir saldırı olduğunu anlamak ve altını çizmek önemlidir.

'AĞIR YENİLGİ YAŞADILAR'

Türk faşistlerinin yenilenen bu saldırıları ve işgal girişimleri, gerillanın destansı direnişi ve küresel direniş hareketinin desteğiyle faşistler için ağır yenilgilerle neticelenen, birkaç ay önceki Garê ve geçen seneki Heftanîn saldırılarının devamı niteliğindedir. Türk faşistlerin amacı açıktır ve o zamandan beri hiç değişmemiştir:  Güney ve Kuzey Kürdistan arasındaki bölgeyi Rojava’ya yönelik yeni bir işgal girişimi ile Şengal’in işgalini mümkün kılacak bir tampon bölgeye çevirmek ve iradesini kırma hedefiyle gerillaya yönelik ağır saldırılar gerçekleştirmek istiyorlar. Aynı zamanda, bütün bunlar ABD’nin, Avrupa’nın ve diğer uluslararası güçlerin rızasıyla gerçekleşiyor.

Örneğin, ABD’nin geçtiğimiz günlerde üçü de Kürt devrimci ve Kürt Özgürlük Hareketinin öncü kadrolarından olan Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Murat Karayılan’ın ele geçirilmesi için birkaç milyon dolarlık bir ödül koyduğunu açıklaması, uluslararası güçlerin Kürt Özgürlük Hareketi’nin ortaya çıkardığı fikirleri ve devrim pratiklerini yok etmek istediğinin bir kanıtıdır.

'YİNE KAYBEDECEKLER'

Ama daha önce Zap’ta, Heftanin’de ve Garê’de olduğu gibi, Kürdistan şimdi de faşizme mezar olacak!
Herkesi hemen harekete geçmeye çağırıyoruz! İnisiyatif alarak sokağa çıkın, etrafınızdaki eylemliliklere katılın ve örgütleyin. RiseUp4Rojava sitesindeki hedef haritasını inceleyin!
2 ay kadar önce Garê’ye yapılan saldırılar sırasında bir araya geldiğimizde olduğu gibi, gerilla ile ortak mücadeleyi destekleyin ve büyütün. Garê bizim ortak zaferimizdi ve bu sefer de kazanan yine hep birlikte biz olacağız!

Hep birlikte, faşizme ve işgale karşı #DirenişteBirleşiyoruz - #UniteInResistance -! Hep birlikte #TürkFaşizminiEziyoruz - #SmashTurkishFascism - ve devrim ile kazanımlarını savunuyoruz!"