GÖRÜNTÜLÜ

Kurdistan Özgürlük Milisleri, Êlih’te polis aracını vurdu

Kurdistan Özgürlük Milisleri (MAK) Êlih’te bir polis aracına yönelik el bombalı ve molotoflu eylem düzenlediklerini bildirdi.

Mîlîsên Azadiya Kurdistan (MAK) yaptığı yazılı açıklamada, “14 Mart Saat 19:00 civarında Kültür Mahallesi'nde işgalci devletin çetelerini yine hedefledik. Polis aracına el bombası ve molotoflarla saldırdık. Şaşkına dönen polis-çeteler etrafa ateş ederek kendilerini korumaya çalışsa da hedefimiz olmaktan kurtulamadılar” dedi. 

Açıklamada, “Faşist Türk Devletini ve çetelerini uyarıyoruz. Kurdistan’da sizi ve aparatlarınızı enkaz altında bırakacağız. Ya ülkemizi terk edeceksiniz ya da her yerde Milislerimizin hedefi olacaksınız. Milislerimizin gölgesinden korkar hale geleceksiniz. MAK adını duyduğunuz her yerde titreyeceksiniz. Eylemlerimiz artarak devam edecektir. Halkımız gerillasına ve milislerine sahip çıkacaktır” ifadeleri kullanıldı. 

MAK; “Mazlum, Rahşan ve Berivanlar ile derin anlam kazanan Newroz günlerine yaklaşırken Rêber Apo’nun, halkımızın, gerillamızın, Milislerimizin ve tüm Ortadoğu halklarının Newrozu'nu kutluyoruz” diye ekledi.