Kürdistanlı Cennet Bal İsviçre'de yaşamını yitirdi

1990’den bu yana İsviçre'nin Aarau Kantonuna bağlı Lenzburg kasabasında yaşayan ve Kürt Özgürlük Mücadelesi ve kadın mücadelesinde aktif rol alan, emek vermiş Cennet Bal ağır sağlık sorunlarından ötürü 10 Ocak'ta yaşamını yitirdi.

70'li yıllarda Maraş'tan İsviçre'ye göç eden ve 1990'dan bu yana İsviçre'nin Aarau Kantonuna bağlı Lenzburg kasabasında yaşayan, Kürt Özgürlük Mücadelesi ve kadın mücadelesinde aktif rol alan, emek vermiş olan Kürt yurtseveri Cennet Bal ağır sağlık sorunlarından ötürü 10 Ocak'ta yaşamını yitirdi.

1962 doğumlu 3 çocuk annesi olan Cennet Bal aslen Maraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Gözpınar köyünden devlet baskısı sonucu İsviçre'ye göç etmek zorunda kalmıştı. 

Kürdistanlıların yanı sıra çevresindeki herkes tarafından sayılıp, sevilen Cennet Bal'ın vefatı ardından İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S), İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) adına yapılan açıklamada “Rojbin Kadın Meclisi çalışanımız yurtsever bir gelenekten gelen Cennet Hevalimiz 30 yılı aşkın süredir emek boyutuyla insanlık değerlerini el üstünde tutarak mücadele içerisinde çalışma yürütmüştür. O özgürlüğe inandı, mücadelesi özgürlükten yana oldu ve özgürlükte ısrar etti. Tüm Kürt halkının ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun” denildi.

Cennet Bal'ın cenazesi 14 Ocak Perşembe günü saat 12.00'de Lenzburg'ta yapılacak uğurlama töreni sonrası burada bulunan mezarlıkta toprağa verilecek.

Adres: Friedweg 19, 5600 Lenzburg