Kürkçüler'de baskın: Tutsaklara işkence

Kürkçüler Cezaevinde "özel bir ekip"le baskın düzenlendi, tutsaklara işkence yapıldı.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Yeni Yaşam gazetesi çalışanı İbrahim Karakaş, uğradıkları hak ihlallerini ailesi aracılığıyla açıkladı. Koğuşlarının basılmasıyla bir provokasyon girişimi yapıldığını ifade eden Karakaş, koğuş temizliği sırasında ise ayağının kayması sonucu merdivenlerden düşüp yaralandığını anlattı.
 Karakaş, şunları dile getirdi: "Çarşamba (27 Ekim) günü cezaevine getirilen özel bir ekip ile koğuşlarda arama yapıldı. Yapılan aramada çok sayıda kitap, tutuklu ve hükümlülerin kendileri için yazdıkları yazı, dergi ve yayınlara keyfi bir biçimde hiçbir gerekçe gösterilmeden el konuldu. Biz bunlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Fakat daha sonra suç duyurusunda bulunan tüm tutsaklar hakkında disiplin soruşturması açıldı.”

'AĞRILARIM VE MORLUKLARIM VAR'

Temizlik sırasında yere düşme sonucu vücudunda morluklar oluştuğu için önce revire götürüldüğünü belirten Karakaş, “Buradan hastaneye sevk edilme istenildi. Üstüm başım su içinde hastaneye sevkim yapılacağı sırada jandarma bana ağız içi arama ve kelepçe dayatmasında bulundu. Bu dayatmayı kabul etmediğim için hastaneye götürülmedim. Ağrılarım var, vücudumda morluklar da mevcut. Buna rağmen hastaneye götürülmedim" dedi.