Kürkçüler'deki tutsaklara ağız içi arama ve kelepçeli muayene dayatması

Adana Kürkçüler Cezaevindeki tutsaklara “ağız içi arama” ve "kelepçeli muayene" dayatılırken, Rize'deki tutsaklar da sürgün edildi.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsakların hastaneye gidiş gelişlerinde “ağız içi arama” dayatmasına maruz kaldığı öğrenildi.
 
İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) ağır hasta tutsaklar listesinde yer alan İsmail Tüzün, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde maruz kaldıkları hak ihlallerini aktardı. 18 yıldır cezaevinde tutulan Tüzün, geçtiğimiz Pazar günü ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde tedavi için hastaneye götürülen tutsaklara jandarma tarafından ağız içi arama ve kelepçeli muayene dayatmasında bulunulduğunu anlattı.
 
Hastanede ise yüzeysel bir şekilde "tedavi" edildiklerini söyleyen Tüzün, bu yaklaşımlar nedeniyle hastaneye gitmeme kararı aldıklarını belirtti. Tüzün, sivil toplum örgütü ve kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.
 
RİZE'DEKİ TUTSAKLARA SÜRGÜN
 
Ayrıca Rize L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan 4 tutsağın Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevine sürgün edildiği öğrenildi.
 
Tutsaklardan Orhan Figan’ın ailesi, ısrarlarının sonucunda Figan'ın Erzurum’daki bir cezaevine "sevk edildiğini" öğrendi.
 
Figan'ın, 3 tutsak ile birlikte Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne sürgün edildiği ortaya çıktı.