Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a verilen 6 aylık avukat görüş yasağına tepki

Suriye Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a 6 ay avukat görüş yasağına tepki göstererek, direnişlerini büyütecekleri mesajını verdi.

Suriye Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, Türk devletinin 6 ay avukat görüşme yasağına karşı açıklama yaptı. 

Açıklamanın başında görüşme yasağı kararına dikkat çekilerek, “Türk devleti her zamanki gibi bir karar çıkararak Önder Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla 6 ay boyunca görüşmesini yasakladı.

Bu karar, Türk devletinin devam eden insan hakları ihlalleri ile Önder Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun devam ettiğini gösteriyor. Ayrıca Türk devletinin Kürt halkının özgür iradesini yok etme girişimlerini sürdürdüğünü, Kürt halkının amaçlarına ulaşmasına, özgür ve demokratik bir irade inşa etme hayallerini gerçekleştirmelerine izin vermediğini gösteriyor. Bu tür uygulamalarla Önder Öcalan’ın güçlü iradesini kırmak istiyor” denildi.

‘TÜRK DEVLETİ KİRLİ OYUNLARINDAN VAZGEÇMİYOR’

İnisiyatif açıklamasında, Türk devletinin ekonomik çöküş, işsizlik ve halkın öfkesiyle karşı karşıya olduğu ve seçim öncesi sıkışma yaşadığı halde kirli oyunlarıyla Kürt halkına karşı komployu tamamlamak istediğini belirtti.  

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Bu nedenle Önder Apo’nun demokratik, barışçıl ve ortak yaşam fikri Kürt davası, Türkiye ve insanlık sorunu için en uygun çözümdür. Türkiye’nin Önder Öcalan’a uyguladığı cezanın kaldırılması halk, barış ve demokrasi güçlerine hizmet edecek. Bu ceza aynı zamanda uluslararası kanun ve sözleşmelere aykırıdır. 23 yıldır Önder Öcalan’a dayatılan tecridin yeryüzünde örneği yok.” 

‘İMRALI GUANTANAMO’YU AŞTI’

İmralı’nın Guantanamo’dan daha kötü olduğunu ifade eden İnisiyatif, “Önderliğe dayatılan tecrit sınır tanımadan devam ediyor ve uluslararası gözlem altında olan Guantanamo’yu da aşmıştır. Bu nedenle Kürt halk mücadelesi durmayacak ve Önderliğinin fiziki özgürlüğü sağlanana kadar meşalesi gürleşecektir. Çünkü Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü Kürt halkının ve dünyadaki özgürlükçülerin özgürlüğüdür” ifadelerine yer verdi.

Suriye Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, açıklamasının sonunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), BM ve uluslararası insan hakları örgütlerine, “Halkımıza, özgürlükçü, barışçıl ve demokratik dostlara dünyada direnişlerini güçlendirmeleri çağrısında bulunuyoruz. Önder Apo’ya karşı yürütülen bu ahlaksız tecridi kırın ve faşist Türk devletinin komplo ve oyunlarına karşı durun” çağrısını yaptı.